Konec kurzů na Bali

Konec kurzů na Bali

1. 12. 2014 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Všechno jednou končí.
Je to super.
Každý konec, neboť se vše točí v kruhu, znamená i začátek něčeho dalšího.
Cesta nikdy nekončí, a pokud věříte, že je třeba slyšet svoje kroky, klikněte na „více“, a o jednom konci s dalším začátkem si přečtěte uvnitř…



Tak když jsem se v květnu rozhodl, že prostě chci zpět na Bali na podzim a že chci zkusit Alenu Konečnou jako instruktorského buddyho, byla ta cesta již poměrně jasná. Když se rozhodnu, začínám realizovat (doporučuji to tak dělat).Jediným variabilním faktorem byl tenkrát Alenky souhlas, což netrvalo dlouho, a byl u mě na mailu – a jako mávnutím ploutve Perutýna byl podzim a my na letišti Vašíka s tou tunou věcí a neustále se smějícím Cicavcem Lily.

Směrem na Bali.



STOP.
Stmívačka / roztmívačka, a já tu sedím sám na Ville, všichni jsou zmizelí a 5 týdnů intenzivního života je pryč, jako by se ani nestalo. Mívám tyhle pocity často, většinou když dám příliš mnoho sebe pro lidi, Energii kterou svým entuziasmem předám pak jaksi…postrádám a trvá mi chvíli tohoto „bezčasí“ než ji naakumuluji zpět – ať již z moře, ticha, nebo kapek deště a jídla.

Tak tu sedím.

Koukám na fotky, a vybavuje se mi postupně to co jsme tu vlastně udělali, jaké to vlastně bylo, a vy mi pomalinku přicházíte spolu s navracející se energií zpět – a najednou cítím ty všechny lidi zpátky v sobě, kaleidoskopy střípků okamžiků, co mi utkvěly v paměti. Byly pro mě tím darem od vás a za kterými si stojí za to ohlédnout zpět.


Vzpomínky...
Jirko promiň, ale pouštím si tvoje video se Safety u mě v hlavě – směji se až mi málem upadne vršek hlavy – víc jsem přes držku na bojce ještě nikdy nedostal, pak ale vidím taky tvůj PB ponor, kdy jsi vytáhl z kapsy číslo hluboké a nevídané, na tvoje super poznámky 5ti násobného otce směrem k malé Cicavce a vůbec, člověče, tys byl prostě TOP. Trénuj, brzy to rozjedem… Denisko – Aááááh. Tvoje 5minutové STAtiky jako „začátečníka“ když beru, že jsi tintítko a před měsícem jsi nevěděla co je to freediving, parádní technika a klid a uvolněnost, a snad s posledním dnem konečně Frentzel, my se potkáme brzy, at již za účelem potopení se nebo pokračování výcviku – již teď se na to těším – si super rozhýbaná jogínka a pokračuj, dýchej, žij… Davide – Nezapomenu na pár hlášek – aka : “Ty žereš vajíčka ?!? Dyť je to slepičí menzes!“ který udělaly víc práce než jakákoliv moje přednáška o jídle, děkuji :) Jeanovo bodrý ostravakpyčo, Honzíkovo totálně super PB v Amedu, dyť bejt to o 2m delší, byl bys čtyřicátník, ty nováčku ! Danielovy megastatiky – a kus práce s cukáním, s klidem ti mohu sebrat titul Epileptik, protože jdeš nahoru, a jen vydržet pionýre ! A další a další střípky…

Ale byl bych tu celej den, netřeba.

Realita byla taková, že villa sloužila perfektně, zázemí v podobě místní Indonesanky Komang bylo prostě TOP a my měli full servis, kdykoliv jsme si vzpoměli – od hlídání, přes skútry, až po petrol. Stejně tak support od Resortu RELAXbali, který nám umožnil využívat na tréningy STAtik jejich bazén, vypnuli proudy, vyhnali lidi (hehe, ne, samozřejmě) a Míša šéfová drtila hloubky i Statiky s námi…Vítej mezi 4Ocátníky (metrový)!



Bylo a stalo se toho tu moc. Doufám že jste s prací, kterou jsme s Alli odvedli, byli spokojení a my si budeme moci říct, že jsme vás jako instruktoři, a lidi především, nezklamali.
Někdy byly session na vodě opravdu těžký, nejen pro vás ale i pro nás, ale vy jste byli užasní a vždy jste dělali, co jsme řekli – lepší studenty abychom pohledali.

Děkujeme.


A co říct na závěr.
Já zůstávám na Bali, přijede mi Mirlik, a budeme cestovat a užívat již po zbytek roku 2014 pohody. Letos již nic veřejného neplánujeme…ale příští rok…

To je právě to.
My se s váma neloučíme.
Protože to by znamenalo, že se již nepotkáme, a to je blbost. : )

Jsem zvyklý dělat věci pořádně, a můj 1O ti letý projekt publikování „SportLifeStyle“ na webu 720.cz je důkazem toho, že pro komunitu a společnou zábavu, výlety, a život chci dělat maximum – a již teď, zatím co jsem tu učil vás o životě v rytmu lidského dechu, jsem připravoval další akce na rok 2O15.

Kdyby jste chtěli kurzy freedivingu, s naší partičkou, nebo výlety či tréningy hloubek, nebo jen cestování, poznávání globusu a jeho modrých částí, pojďte.
Egypt v lednu je vyprodán, ale bude další v unoru, pro lidi co k freedivingu ještě nečuchli tu je možnost udělat si bazénový kurz (v ceně s úbytkem a hlubokým bazénem) nebo novinka na jaro – zcela nová lokalita (zatím tajné) abychom se zase všichni sešli během léta u nás na ostrově VIR, kde došlo také k mnohým změnám, a pak, až se opět rok nachýlí, bude…opět…dlouhý trip mimo realitu – MEXICO.

Všechno pro to, aby jsme mohli přidat hloubku našim životům.

Moc děkuji, všem.
Obohatili jste mě.

DĚKUJI, A BRZY NAVIDĚNOU…
Bali s Alli 1.
Bali s Alli 2.
Bali s Alli 3.
Bali s Alli 4.
Bali s Alli 5.

Martin Cheníček



Freediving Instructors International
PimpYourLife.cz academy

Level I instructor
Asistant instructor
Pranayama instructor
Advanced safety
CPR, OXY provider

eMail :
seven20@volny.cz
Freedive web :
www.PimpYourLife.cz
Lifestyle MAG :
www.720.cz
Facebook :
www.facebook.com/720.cz
Skype : carys720
Mobile Martin Czech: +420 777 266 305 (czech tel.number)
Mobile Martin: +628 878 6311 4658 (bali tel.number)


Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT