Egyptská výzva… The Arch project - TRÉNINKY POKRAČUJÍ !

Egyptská výzva… The Arch project - TRÉNINKY POKRAČUJÍ !

20. 9. 2015 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Egyptská výzva, tréningy pokračují :

Takže, již týden běží náš The Arch project – egyptská výzva, a někteří z vás trénují, někteří ne. Musím po zhodnocení dat, které jsme od vás tento týden posbíral a dostal, a tréningů, na nichž jste se participovali, napsat pár vět. Takže, tady jsou. Asi se vám to možná nebude líbit, ale jsem váš trenér, takže vevnitř více.



Prosím vás, jasně že Ano, freediving supposed to be fun, ale nyní jsme vypsali výzvu na Egypt,  mohu říct, musím říct pár věcí.

THE ARCH project je zaměřen na opravdu větší hloubku, než jste doposud dali, a proto, narovinu, tréningy které jsem tu vypsal, a které vám nabízím jako motivaci, jsou naprostou nutností. NEMÁM NEJMENŠÍ PROBLÉM VÁS PAK SEBOU DO EGYPTA VZÍT NA SKILLS SESSION, ale před odletem půjdeme do bazénu a na dynamikách, statice, a negativkách v jámě atd zhodnotíme zda vás na THE ARCH PROJECT vezmeme, nebo ne. Pokud a to nebudete mít, tak klidně pojedte s námi, na skills session, trénovat, atd, ale bez očekávání, že vás pustím do OPRAVDOVÝCH hloubek THE ARCH PROJEKTU.

Tak po prvním týdnu tréningů s vámi mohu říct definitivní :

Asi jste zapoměli, co jsem vám říkal na kurzu :

"Tréning pro freediving je z 80 procent na suchu, 2O procent ve vodě.."

"Z té vody je to 80 procent nad vodou, 20 procent pod vodou."

Mnozí z vás mi chodí do bazénu, a plavou občas 50m pod vodou, občas čekaj 4 minuty než si dají další kousíček, atd, toto ale není žádný tréning. Prosím vás :
Přestante plavat pod vodou, a začněte chodit plavat. Neumíte plavat. Pak nebudete umět nikdy dobře potápět. Protože když potápíme, plaveme.

Sorry, ale něco prostě musí být řečeno.

Napříklas se mi líbil Tomáš Nádr s Petrou : jejich tréningy mají smysl i v tom, že když to nejde (plavčík nepustí) doplavou tréning aspoň na hladině, aby prostě nešli domů, pod 1km. Never Ever. Tak to má být, a ne se jednou za nějakou dobu připravut na 40 m a pak je tam dát a půl hodiny se plácat po zádech jak jsme dobrý.

Asi udělám nějaký přípravy pro naše akce : např kdo neuplave za 11 minut 6 x 50m pod vodou, nepustím ho pod 30m hloubky. Nebo já nevím, ale fakt tohle je nutnost.

Stejně tak, jako mi někdo řekne, že neumí plavat aspon 200m rychlostí 1m/s. To chcete jít  do oceánu ? Slyšeli jste, co se stalo Natalii ?

Hm.

Abych jen nevymrčoval, tak chválím Vojtu za velké srdce protože to se mnou dal : dali jsme si do těla, a Vojto, byls statečnej ,fakt...

Jsem rád, že jsi tose mnou zvládl : RESPEKT.

PRO OSTATNÍ kdo dneska nebyli. Plavali jsme s Vojtou :
- rozplavbu 300m kraulem.
- 6x 25m pod vodou CNF a hned navazuje 25m sprint kraulem (toto x 6)
- 6x 50m pod vodou do 8mi minut. (Vojta toto nedal, nevadí, protože, vysvětlím níže)
- 6x 75m pod vodou s 1min pauzou mezi ( Vojta opět nedal, ale nevadí, protože : dal třeba 25m pod vodou, a zbylých 50m doplaval na hladině se mnou. Prostě naplavával kilometry !!!! a to je tu nejdůležitější)
atd atd..

VOJTO : Teším se na další tréningy, protože máš chut makat, a toho si já cením nejvíce. Žádné výmluvy, jen chut jí do dřiny. A ne se modelovat.

NUTNÉ SDĚLENÍ !!!!


Nevadí mi, když tréninky nebudete zvládat. Dá se vše upravit dle vašich schopností a udělat to tak, aby jste se posouvali, aby jste měli ze všeho radost – jen mi musíte dát feedbacky o tom, jaké jsou vaše akce, jaké vaše posuny. Vedte si deníčky, zapisujte, rád vám to zkouknu, sdělím potřebné a udělám další posun pro každého konkrétního z vás, pokud ale MÁ TU CHUT JÍT DO SEBE a máknout si.
Jinak pardon, ale pokračujte jako uznáte za vhodné.

Připojte se do naší výzvy kdykoliv, ale nečekejte, že budou výsledky rychlé – něco je třeba odplavat, prostě.

NIC ZA TOTO VEDENÍ NECHCI !!! DĚLÁM TO PRO VÁS ZADARMO, tak mě prosím trochu potěšte, že chcete a makáte.

Takže, snad jsem řekl vše potřebné : a nyní pro vás máme pozměněné tréningy na příští týden.

PONDĚLÍ  :
7 – 8 H tréning ve stráži pod Ralskem. My s Mirkou jedeme vlastní věci, vy :

rozplavba 300m kraul (změřte mi to, napište kolik)

FINS : (sbíráme data!)
6X 25m POD vodou (start do minuty od vynoření – stůjte na místě, nedoplavávejte k blokum zpět, čekejte tam kde jste se vynořili )
6x 35m POD vodou (start do minuty od vynoření – stůjte na místě, nedoplavávejte k blokum zpět, čekejte tam kde jste se vynořili )
6x 45m POD vodou (start do minuty od vynoření – stůjte na místě, nedoplavávejte k blokum zpět, čekejte tam kde jste se vynořili )
6x 55m POD vodou (start do minuty od vynoření – stůjte na místě, nedoplavávejte k blokum zpět, čekejte tam kde jste se vynořili )
6x 65m POD vodou (start do minuty od vynoření – stůjte na místě, nedoplavávejte k blokum zpět, čekejte tam kde jste se vynořili )

Až nebudete schopni udržet minutu rozdýchání, dejte vědět kde jste v tomto tréninku skončili. Díkys !

Ráno joga, samo, odpoledne výklus cca 3 - 6km, večer protahování. Kliky jedeme 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 večer. 10 minut CORE.

ÚTERÝ : (žádná voda)
ráno, nalačno, 30min joga de našich postupů na roztažení plic, končíme na zemi, holub, pes, dítě, mrtvola, hned v ní najet na O2 Tolerance tables.
Odpoledne běh 45minut, hned po doběhnutí na kolo 1h.
Večer protahování NAPROSTOU NUTNOSTÍ !

STŘEDA :
ráno, nalačno, 30min joga de našich postupů na roztažení plic, dlouhý běh cca 1h (aspoň 10km)
STRÁŽ POD RALSKEM BAZÉN od 13h : klasika, rozplavba 300m, 6x 25m po vodou no fins, 25m kraul – start do minuty
sprinty 1km – dejte vědět čas.
večer vyjetí na biku, cca 1h, roviny, večer nutné protahování, jako vždy i kliky jedeme 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 večer. 10 minut CORE.

ČTVRTEK :
Ráno joga 1h. Cviky a uvolnění, konec v Hora.
8 -10h BAZÉN Liberec. Maximálky. STA, DYN.
čtvrtek odpoledne : kolo 2h kardio 130tepy. večer nutné protahování, jako vždy i kliky jedeme 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 večer. 10 minut CORE.

PÁTEK:
ráno, nalačno, 30min joga de našich postupů na roztažení plic, dlouhý běh cca 1h (aspoň 10km)
odpočinek.
17-19h jáma v Liberci, negativky. Večer pokec, oheň…a příprava na víkend.

VÍKEND : 12h jogy v sobotu, 12h jogy v neděli – JE TU TOTIŽ joga víkend s Mirkou a Martinem Chlebíkama v Pytlíkách ! : )

UPOZORNĚNÍ č.2

Chápu, že nsetihnete možná vše. Někteří z vás ale ano. Uvidíte. Toto je motivace, at víte co by jste ideálně měli. Když to nepujde, nevadí (časově, silově, atd). Napište co šlo, udělám individuální tréninky pro každého.



Tak pište, prosím, co a jak jde, at vam mohu radit.
Budte na sebe přísní, Oceán vám pak dá minuty zadarmo !!!! Uplně zadarmo !!!!!

Ufff. Jdu na kolo. Díky a berte to lehce. Nechtěl jsem nikoho urazit, jen oddělit zrno od plev – tzn lidi co chtěj trénovat (pro vás to dělám) od lidí, co se chtěj flákat (k tomu mě nepotřebujete)

Držte se,
ju ?

Chlebík a Pytlík.



Martin Cheníček
Freediving Instructors International
PimpYourLife.cz academy


Level I instructor
Level II instructor
Asistant instructor
Pranayama instructor
Advanced safety
CPR, OXY provider

eMail :
seven20@volny.cz
Freedive web : www.PimpYourLife.cz
Lifestyle MAG :
www.720.cz
Facebook :
www.facebook.com/720.cz
Skype : carys720
Martin Mobile
: +420 777 266 305 (czech tel.number)
Mirka phone : +420 602 626 184 (czech tel.number)


Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT