Joga + běh = freediving.

Joga + běh = freediving.

28. 9. 2015 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Děkujeme…
Právě jsme skončili s vámi jogový víkend u nás v Osečné

Co shrnutí ?
Uvnitř.



Přijeli jste, s chutí se učit, tak jako mnozí před vámi a mnozí po vás.
My se snažili.
Vy jste makali.
Všichni jsme se snad dobře bavili…

Ono co k tomu psát, co jsem již nenapsal a nesdělil. Asi již bylo řečeno vše podstatné.



ALE :

Co řečeno nebylo.

Občas se mě někteří z vás ptají, kdo tedy jsme.
Jogíni, běžci, bikeři, freediveři ?
Čítáte naše reporty zde na PimpYourLife, nebo na 720.cz a říkáte si, tak jak je to ? Jednou jogín, jednou běžec, pak freediver…věřit jim to, nebo ne ? Kdo to tedy je ten Martin a Mirka?

Pravdou je to, že jsem si vybral Pranaayama Jogu a Fyziologii člověka jako prostředek k tomu, naučit vás něco o změně, kterou by jsme všichni měli projít, a to je změna vnímání našeho života a posunu směrem k efektivitě, síle, výkonosti, zdraví. Díky ní s vámi začínám, je to takový první krok.
Učíme vás dechu, empatii vůči sobě a svému tělu, odpovědnosti kterou bychom měli k sobě a svému zdraví mít…

Pak přichází na řadu posilování vašeho těla…běhání, kolo, plavání, lezení, všechny ty aktivity, které děláme s vámi, my jakožto kluci ze 720.cz lifestyle magazínu…

A já do toho přináším běh, na našich Běhacích kempech, protože je to ten nejjednodušší pohyb, bez nutnosti mít cokoliv, ani boty ne…přichází po dechové joze a povídání o zdraví...

A přichází na Běhacím kepmu na řadu fyzická očista těla. Intenzita prožitku venku, v dešti, běhu, fyzické unavě….je to jiné. Tam jsme my všichni co jsme přišli z jogy – tam jsme běžci.



Takže kdo, jogín, biker, běžec ? Já jsem to všechno. Nesnáším jednostrannost, chci žánrový rozptyl, cítit změnu a pohyb v hlavě i těle. Měním se během dne. Vše dělám naplno. Všemu věnuji 100 procent. Snídani, rozhovoru se ženou, projektům, běhu, joze…vše je v tom daném okamžiku TED a TADY, naprosto plné.

To je to kde je možnost našich posunů. Pořád se to omílá : „žijte teď a tady, v tomto okamžiku.“ Ano, ale již málo se učí jak to takhle žít. Jedině tak, že každému tomu momentku dáte 1OO procent, teprve pak ho prožijete naplno.
I tohle se učíme. Takže tak…

A pak přijde na řadu voda.
Ve vodě…se vše sbíhá. Měsíce tréningů flexibility. Měsíce běhání. Protahování, zdravého jídla, dechových technik….tak tady, najednou, jsi sám. Konečně.

A víš co ?
Jsi celý.

Pro mě je naše cesta cestou celostní.

Děkuji, že chcete i vy.
A je jedno, jak.
Hlavně že ANO.

Martin, večer po kurzu Jogy, 4 dny před Běhacím kempem.

DĚKUJI.


Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT