Poslední bazénový kurz freedivingu letos..

Poslední bazénový kurz freedivingu letos..

12. 10. 2015 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Tak jsme zakončili poslední kurz freedivingu letos – tedy toho bazénového. Již za 5 dní budeme na safari v Egyptě.
Ale trochu o tom, co bylo, je uvnitř.



Martin Mirka a David,FREEDIVING INSTRUCTORS INTERNATIONAL

O uplynulém víkendu jsem letos naposledy vypsal bazénový kurz freedivngu : Fii Level 1. Mnozí tu čítají o našich kurzech, co je programem, a proč se vlastně freedivingu učit, když šnorchlují od 5 ti let a nemají problém. Chápu, měl jsem to taky tak, dokud jsem se nezačal o potápění do hloubek víc zajímat, a před 8 mi lety neudělal to samé, co vy – přihlásil jsem se na kurz freedivingu k Davidovi Čanimu z FII. Až pak jsem pochopil, jak moc jsem se plácal a kolik blbostí dělal…a byl jsem rád, že žiju : )

Musím tedy napsat trochu o tom, jaké to pro mě je, když teď, po 8 mi letech potápění jako student a instruktor FII a desítkách tisíc ponorů po celém světě, sedím tak na učebně a jako host a kolega je tu právě David. Přijel nám pomoci, protože vás bylo příliš noho…nechtěl jsme vás odmítat, když další kurzy máme až příští rok (oceán indonesie volá). Ušli jsme kus cesty, na poli freedivingu, a pro mě učit společně s Davidem, je čest a hlavně - veliká pohoda.



Profesionalismus nadevše – to je Davidův přístup k výuce, potápění, teorii i praxi – ale vše v legrandě a velký pohodě. Tohle mě na tom baví nejvíce, uvést vás, budoucí freedivery do všech zákoutí a jemných nuancí freedivingu, ale podávat vám to s lehkostí, srandičkama ale neustálou profesionalitou – a na konci vidět, po těch dvou dnech, že vás to chytlo – to je pro nás měřítkem uspěchu, vidíme na vás, studentech, že vás to začalo bavit, zajímat ještě více a že chcete….přidat tu modrou barvu do života.

15 lidí.
15 nových tváří, z nichž některé znám z jogy, nebo běhacích kempů…ale hlavně 15 nových freediverů. Otevřela se vám nyní celá planeta. Již ne 30 ku 70 – ale 100 procent jejího povrchu je pro vás nyní místem, kde si můžete hrát.

Pojďte do toho.
Akcí máme pro vás plný batoh.
Safari s delfíny, Mexico v jeskyních, Bali s Mantami, nebo Blue Hole či náš druhý domov VIR. Všude budeme, rozvíjet povědomí o freedivingu, nadále studovat fyziologické procesy a implementovat nové poznatky do vaší výuky, aby jste měli ty možnosti být tam dole…s námi, a být ta, jako DOMA.

Modrá, je prostě dobrá,
a nikdy není pozdě začít nový život…
…jako ryba.

Děkujeme Vám všem.
Martin, David a Mirliska,

Freediving Instructors International





Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT