Jsme tu - Bali 2015

Jsme tu - Bali 2015

1. 11. 2015 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Tak naše podzimn odysea začala právě ted. Po krasným safarku  Egyptě jsme naskočili na letadlo od Emirates a za krásných 24h jsme vém domově...a kratičký report je pro vás uvinitř.

Jako je to opravdu jako vracet se domů. Po roce opět zpět na Bali. Hodně vody uteklo od dob, kdy jsem tu potápěl každý den skoro rok v kuse, a poznávám tu každý kámen, každou rybku...

Bydlíme tentokráte prozatím v Tulambenu, ale Relax Bali resort je hned vedle a kámošů je tam plno, plno. Vidět ty staré tváře v zpomínat na staré příběhy co jsme prožili, moc fakj, vrací to do chvil, které bylyl opravdu nevšední...

Oceán, ten je stále stejnej, stále stejně skvělej. Hned po příletu a pá hodinách utrhnutého spaní v teplotách českého července už skáčeme na skůtr a valíme jí před naší Villu co máme od Lenky a Mirka Hovezákových pronajatou, a nějak nemám stání, svrbí mě nohy a a naskakuje diving reflex a to jen vidím ty tři schůdky k vodě.

 No kdo jsem, abych se tomu bránil ?



Tak šup tam. Mirliska si po zkušenostech ze Safari v Egyptě nebere ani vršek, a kosí tak, že mě vlní víc než Nery při výstupu z 139m. Já...já jsem ale doma. Vidím tu všechny ty věci, který znám jak svoje ploutve a taky ty časy odpovídají. Na rozhejbání ponory kolem 2 minut, následují tříminutovky v pohybu, abych to pak ukončoval 4min a spíš proto, že nechci blbnout na začátek, než aby to bylo nějak krizové.

Hypoxie nikde.
Nadšení maximální.

Další den jen co se vzbudíme, již je tu Liberty ship. Tady je vidět, že si oceán bere tuhle majestátní lod zpět rychleji, než bys čekal...každá bouře je na té staré konstrukci hodně znát a myslím, že za pár let už tu její střední část vůbec nebude. I takhle je to již někde trochu challenge, protože místa, které jsem proplavával, teď prolejzám...ale stále nás to baví jak nikdy. I Mirlik se pouští do hodně uzkejch věcí...šikulda.

A ještě stíháme Drop off. Tady stěna, jdoucí do pěknejch hloubek, a hlavně u ní vyvázaný lano a boje...to je mi novinka, o které mi Michal říkal.
 Tak šup na to.

Mažu jí s Bifinkama dolů, a 50m tu je. Pecka !!!!


Romane, Petře, Jiřinko, Zbyňku, Michale, hynku, viléme Jarmilo

TĚŠTE SE !

Martin a Mirliska,
Balíkov.


Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT