KONEC LÉTA U OCEÁNU - chorvatsko VIR s vámi

KONEC LÉTA U OCEÁNU - chorvatsko VIR s vámi

25. 2. 2016 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Chorvatsko, konec léta.

Ahoj moji milí…Tak mám pro vás ještě doplnění informací, co že se to bude dít s námi na konci léta. Protože jste mi mnozí psali, že jste k nám chtěli, ale že nebudete moci ani v červnu, ani v červenci…(Nehledě na to že je již červenec a červen AŽ NA DVĚ MÍSTA vyprodán)... A tak co SRPEN, A ZÁŘÍ ?

Ha ?

Tak tady to je.
Konec léta a podzim na VIRu.



Mno, takže jak.

Již před nějakou dobou jsem na žádost svých studentů, začal přemýšlet o tom, zda bychom neudělali nějaký kurz dohromady společně s dalším instruktorem.

Již před rokem na podzim jsme se spojili s Alenkou, a vyrazili jsme spolu na 5 týdnů na Bali. Bylo to super, práce je poloviční, pomáháme si, když jeden unavený nebo je mu blbě, druhý zaskočí. Nehledě na to že víc hlav víc ví, a pro studenty je průřez různými výukovými systémy vždy benefitem.

Instruktoru u nás České republice je mnoho.
Jenže instruktory, se kterými by chtěl spolupracovat, nevybírám já. Vybírají je naši studenti. A mnoho našich studentů si velmi přálo spolupracovat i s Radkem Veverkou.

Tak jsem zkusil hodit udičku, Radek zabral, hodil udičku zpátky, zabral jsem já. A můžeme říct, že jsme pro vás přichystali kurz společně. Bude v rámci jednoho z týdnů, co vám tu teď vypíši...

Opět budeme zůstávat u nás na ostrově Vir.

Opět je to proto, že zázemí tam máme výborné, protože tam bydlíme. Když jsem tedy Radkovi řekl co máme za možnosti, bylo to jasné. Takže jdeme na to.

20 – 27 srpen.

FII kurz level 2 a Skills session.

Mustr tohoto kurzu jsme již dělali na začátku v červnu a červenci. Není co ho měnit, nehledě na to, že je spojen se skill session. Soustředení se na statické apnoe, a nově zkušebně dva hloubkové ponory denně. Výlet na vraky... A mnoho dalšího, viz:

Pověnujeme se klasickým standartům level 2 kurzu, tedy STATIKY, hloubky do 4Om, pokračování výcviku FII level 1 a nově k tomu freedive celodenní watertrip na 1h vzdálenou lokalitu, kde je vrak lodi na němž se dá dosyta vyblbnout. Ostatně, videjko z toho je tady :



jinak samozřejmě :

- řešení Safety problémů,
- vyzkoušení vybavení včetně možnosti vyzkoušení monoploutve,
- Fyzika a fyziologie pro freediving,
- ekvalizačním technikám pod reziduální objem plic
- teorii
- natáčení při každém ponoru,
- každé ráno se pověnujeme Pranaayama joze,
- dechovým technikám vedoucím k zvětšení kapacity vašich plic,
- posilování jádra těla isometrickými cviky a vizualizačním technikám.



Po tomto kurzu bude následovat kurz s Radkem Veverkou.

28. Srpna až 3. září.
...........................................................................................................

Kurz Levell dva, Levell 3 Apnea akademie a FII, jóga, výživa.
...........................................................................................................

Tento kurz bude poměrně ojedinělý. Bude to průřez výukových systémů, z níž se vám budeme snažit poskytnou to nejlepší, rozšíření vašich vědomosti a schopností. Samozřejmosti bude buď jeden, nebo dva hloubkové ponory denně. Bude trochu záležet na tom co budete schopni zvládnout a i dle denního programu.

Vyučování a teorie bude především součástí Apnea academy  L2, L3, Přičemž na hloubkových tréninkách budeme s Radkem samozřejmě oba dva, nebo se přidá i Irina Veverková. O kvalitu tedy nebude nouze.

Určitě součástí tohoto týdne bude každodenní jóga, i každodenní večerní Pranajáma, společné grilování, atd. prostě to, na co jste zvyklí u mě, plus to co Radek a Irinka na svých kurzech učí.

Takže kvalita.

Možnost posunu hloubek, času, sebezdokonalování, a pokračování v tréninku a výuce, to je to hlavní na co se zde budeme soustředit.

Tento kurz zamlouvejte prosím u Radka : 608 465 948 (vyprodáno asi)





4-10 záři.

FII level1, 2 kurz a Skills session. (4 místa zbývají)

Poslední letošní možnost udělat si level dva kurz. Samozřejmostí, je stejný plán jako jsme již psali. Podzim Ostrově Vir je prostě nádherný, A my si ho chceme prodloužit co nejdéle to půjde.

Plán na tento týden je:

Tento týden je týdnem : stan se freediverem - možnost přihlásit se do kurzu level 1, na nějž bude navazovat průběžně kurz level 2.

Pověnujeme se klasickým standartům kurzu, začneme jedničkou a po jejím skončení po dvou dnech se vrhneme na dvojku.
Budem dělat každý den  STATIKY, hloubky do 20, následně do 4Om, pokračování výcviku FII.

jinak samozřejmě :


- řešení Safety problémů,
- vyzkoušení vybavení včetně možnosti vyzkoušení monoploutve,
- Fyzika a fyziologie pro freediving,
- ekvalizačním technikám pod reziduální objem plic
- teorii
- natáčení při každém ponoru,
- každé ráno se pověnujeme Pranaayama joze,
- dechovým technikám vedoucím k zvětšení kapacity vašich plic,
- posilování jádra těla isometrickými cviky a vizualizačním technikám.




A poslední třešnička na dortu.

Kompletní tréninkový týden na závěr.

Toto je koncept, který bych vám chtěl ukázat. Jedná se o jakýsi týden ve kterém budeme dělat naprosto všechno. Každý den bude jóga lekce, běhání, kolo, i potápění. Bude to prostě kompletní trénink zaměřeny na freediving kde si budete moci vyzkoušet, jak který z daných tréninku správně vést, jak si je skládat za sebou, v jaké intenzitě, v jakých intervalech.

Každý den budete moci absolvovat všechny možné tréninky, na kterých se den předtím dohodneme.

Tento týden bych Vám doporučil s jednoho hlediska.

Nemůžete být celou dobu oceánu. Myslím tím celý rok. Tudíž poměr, kdy jste u vody a potápíte, versus doba kterou strávíte v České republice, je velmi odlišný.

Proto suchý trénink, tedy tréninkem bez vody, Můžete dohnat mnohé. Není třeba být stále jen v oceánu.

V tomto týdnu tedy bude vše. Doporučuji sebou záznamové zařízení, tužky, papíry, foťáky, protože z tohoto týdne si odvezete hodně. Budeme běhat i jezdit sprinty, chodit na nádech, klikovat, cvičit jógu, makat na flexibilitě hrudníku.

A samozřejmě, potápět !!!

Toto by mělo být i takovou tečkou, za celým letem tady v Chorvatsku. Možnost, jak vám ukázat kompletní komplet.

Protože již měsíc na to, bude Safari. A pak Bali. A pak Mexiko. Sezona nekončí. A toto by měla být jakási tečka za letní přípravou.



Dávám vám to smysl?

Možná si ptáte, co budeme dělat ty 3 týdny, po skončení červencových kurzu do doby, než vypuknou kurzy srpnové. V té době asi budeme stále v Chorvatsku. Ale chceme si malinko odpočinout, strávit nějakou dobu S rodinami, možná se i vydat někam na výlet. Pokud se budeme zůstávat, a nebudeme strašně unaveni, určitě vám dáme vědět. Nebráníme se jakékoliv návštěvě.

Chorvatsko, někdo ho nemá rád.

Já ano. Tam kde jsme my, máme čistou vodu, máme tam klidně zátoky bez ven, bydlíme na místě kde za den páchne jen málo turistů. Ostrov jako stvořený i na další tréninky. Běhání, výborný okruh na ježdění na kole, potápění.. Ostrov nabízí mnoho.

A Ještě důležitá věc nakonec.

Je tam bezpečno.

Tak doufám že se vám naše plány a programy líbí. Dělám to opravdu proto, abyste měli možnost za poměrně rozumné peníze potrénovat v klidu a s veškerým komfortem a perfektní zázemím.

S vámi nás to baví.

Moc děkujeme. A těšíme se.

Pro jakékoliv dotazy piště mě a nebo Mirce, na email seven20@volny.cz




Martin Cheníček
Freediving Instructors International
PimpYourLife.cz academy

Level I instructor
Level II instructor
Asistant instructor
Pranayama instructor
Advanced safety
CPR, OXY provider

eMail :
seven20@volny.cz
Freedive web :
www.PimpYourLife.cz
Lifestyle MAG :
www.720.cz
Facebook :
www.facebook.com/720.cz
Skype : carys720
Martin GSM
: +420 777 266 305
Mirka GSM : +420 602 626 184


Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT