2016 - Chorvatsko VIR - NaPoHodu team

2016 - Chorvatsko VIR - NaPoHodu team

18. 6. 2016 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Střelenou kuli a vyřčené slovo prý nezastavíš.
A ani tohle potápěcí jaro/léto.
Rozjelo se, a jede jak roztočenej jorkšírteriér z Animotherapy.
Cože ?
No nic, kdo nebyl, nebude vědět.
A tak si aspoň prohlídne obrázky..



Tak když i před půl rokem, možná déle Petr napsal, že chce s celou skupinou NPH teamu přijet na VIR udělat si crossover, tak jse si říkal, že to bude zase zajímavá zkušenost, protože když přijede banda lidí, co se znají a spolu potápají, tak je to takové víc intenzivnější hned od začátku.
A bylo.
Dana, Denisku, Petra, Martina, Petra 2 a Přeému doplnili Honza a Přema 2 a byli jsme v kompletu. Na rozjezd 7 lidí je až kam.
Zajímavé to bylo hned od začátku, protože mi Přema 2 a Hanžík píšou SMS v sobotu odpoledne :
„Nejedeme, auto kaput, řešíme odtah, jsme 3OO od cíle.“
Následuje :
„Jedeme na korbě do servisu.“

Pokračuje :
„Turbína kaput, ale jedeme.“

Aby to pak rozsekli:
„Vyhodili nás policajti z dálnice, 4Okm/h prej málo.“


Nakonec v noci se přivalila mlha, a z ní se vylouplo Das Auto. Spotřeba 1l oleje na 40km, ale jsou tu.
Jsme komplet.



Většina těhle lidiček již bylo megazkušenejch, nebo teda takhle – už dříve prošli různými kurzy u Peťi Augusty, nebo Martina Zajace, a touha po vzdělávání je nahnala do náruče mě. Takže jsem stavěl na kvalitních základech Martina Z. a Petra A. a mohli jsme jen udělat refreš a jet si to dále. Na všechy bylo vidět, že už v oceáně byli, a na Přemovi kterej nebyl, zase že je talentovanej…:)

Celý týden co jsem tu byl sám, to byl Mácháč a bylo mi jasný, že tohle nemůže vydržet věčně. A taky že ne. Spustily se vlny hned první den, takže hned zakrmení rybiček, ale další dny už se to dalo, resp.jsme každý den potápěli nebo dělali skilly aka Negativky. Byla to silná skupina, nic nebylo problém, a mohl jsem do nichytlačit výuku horem dolem bokem středem, brali vše.



Celkově jsme toho udělali….no, sami řekněte, at se neplácám po zádech. Tréninky, videokoučinky, evaluace, fyziologie těla, cevní soustava, dechová soustava, problematika vakuového efektu při výstupech, parciály, strečové receptory, kontrapaky, no, máme to vždy na 5 dní teorie a jen tak tak to stíháme. Ranní jogy byly snad samozřejmostí. Bořili jsme mýty, klišé, hrabali se ve funkčních cvicích pro freediving, pracovali na spodních volných žebrech, a pak když jsme šli fouknout STAtiky, tak se skoro všichni posunuli na časy, které bych v tom vlnobití nečekal...

I vrak byl. A že byl boží, netřeba psát. Prúplavečky taky třeba v 18ti metrech, krargo tmavé tak, že tam bydlel bubák, no mnoho jsme toho udělali, mnoho.
O tom třeba u dalšího kurzu, at to není pořád to samé.



Týden dal, týden vzal.

Na rozjezd jsme si nemohl přát lepší skupinu. Vnímavost, profesionalita, kopa srandy a legrace, jako, když jste před 1O ti minutami odjeli, řek jsem si, sedíc tu tak u stolu a čumíc na moře :
„Vy mi budete chybět…a díky za ten týden.“

Jen tak, pro sebe. Protože jste tam, vevnitř.

Díky, skupino. Snad dobře dojedete, neusnete, i vy dva co se právě po 12 ti hodinách cesty posouváte 50kmh rakouskem zamořujíc alpy olejovou stopou koncernového zázraku.
Byli jste moc.

Brzy to zhodnotíme. Makejte na tom, nebojte napsat maily, odpovím, jako vždy, poradím, vyšetření zařídím, udělám, vymyslím, prostě, COKOLIV KDYKOLIV.

A co napsat závěrem ?
Petře ? Co bys čekal ?

Dupejte do toho, PY*O !
Díky a pááá
: )
Ma



Martin Cheníček a Mirlik Pytlík

FII - FREEDIVING
INSTRUCTORS
INTERNATIONAL


PimpYourLife.cz academy

Level I instructor
Level II instructor
Asistant instructor
Pranayama instructor
Advanced safety
CPR, OXY provider

eMail :
seven20@volny.cz
Freedive web :
www.PimpYourLife.cz
Lifestyle MAG :
www.720.cz
Facebook :
www.facebook.com/720.cz
Skype : carys720
Martin GSM
: +420 777 266 305
Mirka GSM : +420 602 626 184


Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT