VIR - skills session - a hrátky s delfínky.

VIR - skills session - a hrátky s delfínky.

2. 7. 2016 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Taaaak….
A tréninkový týden je pryč. Teď to nebyl level 1, ani dva, prostě… SKills session.

A opět tak trochu jinak, to vezmeme vevnitř.



Uffff. Tak moc bych vám chtěl popsat, jak to tady obvykle chodí, ale je to nepřenosné – jakákoliv konverzace z očí do očí versus psaný projev přenáší 90procent víc informace. Takže i když to popíši na 8O stránek, stále to nebude ani trochu to, co jsme dělali.
A takže…klidně stručně, co, říkáte si…

Tak, klidně jo.

Přesně, nedokáži dostatečně zdůraznit, jak moc dáme v našich trénikových session na budování MDR, protože ten pracuje víc než cokoliv jiného. Jezdíte nám na kurzy jogy, děláme každý ráno pranayamu a asthangu zaměřenou na flexibilitu dýchacích svalů, a víc a víc, a víte co  ?
Je to pak neskutečné, co to s vámi dělá.



Jdem na to, co jsme z vás vymačkali. Co jste vy dokázali. Mno :

LIBOR.
FII pool only. Přijel sem s tím, že nevyrovnává, ručkuje hlavou dolů, a že katastrofa, ALTbar.vertigo, atd. No, Statika 3 min a jedem.
Po týdnu, kamaráde, z tebe nikdo nechápe. Makáš na sobě, a necháváš se vést, ladíme chyby a ty saješ jak houba. Výdechovky, kopání, zanořování, a na konci z toho vypadávají čísl za které by se nemuseli stydět lidi na MČR. Takže, tady to je.
Statiky před  - 3:00 / Statiky po kurzu : 6:36
CWT : před 8 / CWT po kurzu : 15m

MICHAL .
Tady byl úkol uplně jasnej, najíždět těch 14 dní co tu byl, motohodiny, a rozšiřovat svůj aquatický potenciál. A to se vede. Pracujeme na psychologii, porozumění vlastní hlavě, technice kopání, šířce kopu, atd, a společně explorujeme díry na vraku. Na poslední session kde měly padnout posuny v PB ještě více, nás ale potkávají delfíni a my si radši hodinu hrajeme.. a i za tohle jsem rád. Protože, i když číslo je krásny kdyby bylo, animal interaction je mnohem víc, a jsem moc rád, že i u tebe vede, stejně jako u mě. Fuck off numbers. Přesto :
Statiky 4x4minuty s krátkou pauzičkou mezi, poslední 5:08 růžovej. Maximálky nejedeme, není důvod. Soustředíme se na hloubky.
CWT : před : 52 / CWT po kurzu : 53m. několikrát nachozeno a není to náhoda, je to standartní výkon s ružovými rtíky…

PETR ŽITT.
Peťa se opět trápí s dutinkami, ale to už není normální, kamaráde…takže jeden ponor to jde, jeden ponor to zase nejde, ale máme plán, takže vyšetření na sono, atd, a to by bylo, abychom to nerozchodili.
Tak snad brzy hlouběji, než tvé PB. Ale jinak ?
Statiky před : 4:11 / statiky po kurzu : 5:15 a to víckrát přes 5 min. Jsi nejvíc, kamaráde !

ALICE.
Ali, jako, jsem rád za hodně lidí a za to co tady předvedli, ale u tebe to vidím jako největší uspěch. Protože, ty divoško, jsi to rozpotápěla. Po těch všech problémech, stran chození hlavou nahoru, atd, kotrmelců, atd…jsme tě vzali od lana, vzali jsme to popořadě dle našich nových postupů pro naučení equalizací na suchu, výdechovek, atd, zařadili jsme odpočinek (!) a najednou : 2Ox za sebou bez problémů kopáním, hlavičkou v perfektní pozici, dolů, hloub, dál. Nebejt dno, lítáme hlouběji… Alli, mám strašnou radost : )
Teď jdeme dělat freediving. Konečně. Statiky máš boží, takže teď začíná freediving…
Statiky před atd…nedůležité, protože chodíme hlavou dolů !!!! Juchuuuu !!!!



PETR TUHÁČEK.

Petr přišel z jiného výukového systému, podívat se jak to děláme my, a jestli by to nebylo pro něj posunem. Je vždy pro mě jako instruktora složité, pracovat s někým kdo není nepopsaný list, ale u Petra byla naprostá transparentnost a otevřenost novým metodám, a proto to bylo fakt příjemný, s tebou pracovat. Vyladili jsme pozici rukou, hydrodynamiku, udělali jsme pořádnou equalizační stage s výdechovkama, tak jak má být a pak přišel na řadu konečně ten požadavek, s kterým jsi sem jel. Komfort. A on tam byl. A šlo to. A Dobře.
Statiky – rok nedělal, dosáhl stejných hodnot, ale ze šnorchlu – s mnohem větším budováním MDR, tzn v možností posunu dál. Pochopení vyplodilo vcítění, a já se jen těším, co bude dál. Pracovalo se s tebou skvěle. Výbornej sejfťák…jako bylo mi potěšením. Fakt.
Před kurzem : ztuhlej, nekomfortní, po kurzu – pohoda během ponorů okolo reziduálu, statiky 5:40, epiglottis funkční a ovládnutý. GOOD JOB BRO !!!

DOMINIK.
Dominik sem přišel jako v podstatě pool only student, takže taky vlastně „nezkušenej“. I přes tvoje mládi dokážeš definovat požadavky, a pak si za nimi jít. A tys šel. Posuny z maximálek okolo 2O ti metrů byly jasně patrný.  Před kurzem 22, po kurzu 31m, statiky před 3:00, po kurzu 4:30 a s daší možností posunu. Mě se líbilo, jak aplikoval opravy do dalších ponorů, opravoval pozice, zkoušel na to myslet, a pak to tam padalo. A padat bude. Dělej freečko, jsi na dobré cestě to rozjet hlouběji, dál. A hlavně tvůj sejfťák tě tam dotlačí. : )
Protože :

MÍRA.
Míra už u nás byl loni, a Orca style se nezměnil. Pořád je tak moc efektivní. Opět jsme ladili pár věcí, jako pozice hlavy, lokty, s flexibilitu, opět a opět. S mírou je dycky o safety postaráno, protože je svědomitej a cokoliv se opraví, dělá. Jako, a to co jsi předvedl v pátek za posun ve statice, ty jo, jako, jo. To je vono. Skoda jen že odjíždíte ted, protože ted by to teprve bylo na maximálky. Přesto :
Statika před kurzem : 4:50 / po kurzu : 5:34, hloubky posunuty o 2 metry na CWT 28m, níže nepoštíme, dokud nesrovnáme hlavu. Ale už jsme tak blízko…Pecka. A večery, ty hlášky, to jsem nežral. Rohlík na obličeji furt !

KÁŤA A PETR.
Tak tyhle dva vezmu dohromady, protože oni jsou dohromady. Káťa sem přijela s tím, že chce aby jí voda chtěla, že má v hlavě blok a před statikama je vynervovaná, o hloubce nemluvě. Takže největší úkol rozchodit hlavu, byl taky největší výzvou a dycky je, pro práci instruktora. Takže, když tam z tvých nekomfortních maximálek před kurzem 2:00 byly v pohodě 3:34 po kurzu, a s úsměvem a pohodou šnorchlování kdekoliv a potápění bez stresů, bylo splněno – a já jsem nejvíc potěšen z výkonů tebe a Alice.
Fakt. A u Péti. Teď již jsme sladili tu techniku, kterou tak nutně potřebuješ – a víš ty co, teď máš nabito a začni střílet. Hlava, ruce, vše sladěno a myslím, že nesekat se ty sinusy, byly by tam určitě mnohem hlubší ponory. Ale to ani nebyl cíl mise, že jo. Cíl byl – potápět dohromady, vy dva. A to tam je. I přesto statiky dosáhly PB hodnot a kousek je protáhly na krásných 4:21, a i na CWT byl posun na PB, prostě, vy dva, jako, splněno.

MARTIN A LENKA.

Bylo to dobrý jak svině.
: )



Ufff.
Tak si tu tak sedím, zhodnotil jsem vaše výkony, ale ne celou akci, jak jsem jí viděl já, takže takhle…dejte mi slovo z mého úhlu pohledu na věc.
Opět jsme to udělali trochu jinak. Byli jsme na vraku, byli jsme ale i na reefu, viděli jsme v chorvatsku neobvyklé - život a pár gorgonií, i když maličkejch a nedosahujících rozměrů indonesie, samozřejmě, ale jsou tu. Hráli jsme si s delfinama, večery trávili komunitně, rána co rána cvičili dohromady a žili tu jako jedna velká rodina. Tak to mám ostatně nejraději, a to je to, proč to vlastně děláme. Byli jste mi oporou když jsem potřeboval, pomáhali a společně jsme si tu žili a žili bychom štastně až do smrti. : )

A to je konec.
Nebo, ještě ne.
Ještě bych chtěl napsat, že se brzičko uvidíme. Michal přijede znovu, Petr taky, kluci chtěli na příští rok 14 ti denní session, no prostě se neloučíme, vše se točí dokola a my se zase brzo potkáme. Takže, neříkám nashledanou. Ani sbohem. Jen udělám pár teček na konci.

a tady jsou….
díky.
Ma a Mi….


PS : a aby jste si nemysleli, že je to tu jen Mácháč :



Martin Cheníček a Mirlik Pytlík

FII - FREEDIVING
INSTRUCTORS
INTERNATIONAL


PimpYourLife.cz academy

Level I instructor
Level II instructor
Asistant instructor
Pranayama instructor
Advanced safety
CPR, OXY provider

eMail :
seven20@volny.cz
Freedive web :
www.PimpYourLife.cz
Lifestyle MAG :
www.720.cz
Facebook :
www.facebook.com/720.cz
Skype : carys720
Martin GSM
: +420 777 266 305
Mirka GSM : +420 602 626 184


Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT