Rok 2016 s Pimp Your Life - s vámi a námi - SHRNUTÍ

Rok 2016 s Pimp Your Life - s vámi a námi - SHRNUTÍ

24. 12. 2016 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Tak je tu opět konec roku.
Byl akcemi nabitý OPĚT víc než jakýkoliv předtím, a já bych, jako vždy, pro vás chtěl tento rok shrnout.
Protože toto je moje díky, vám, za čas co jste nám dali.
Když toto píši, uvědomuji si, jak moc jsme byli dohromady.
Vy s námi, my s vámi.
Děkujeme.
Uvnitř KOMPLETNÍ ROK S PIMPYOURLIFE


Tak oto rovnou rozjedeme, at se nezdržujeme omáčkou - protože posudte sami, kolik jsme toho společně udělali...

LEDEN :


Takže byl leden, všude byla zima a vládlo temno a my jsme vydali knížku na jogu - obrázkový průvodce na cesty. Chtěl jsme vám ale napsat, že to je magie, a že se vše točí v kruhu, což tak prostě bylo. Udělali jsme dva kurzy FII v bazéně, ale moc jsme nefotili, ano nefejsíčkovali, prostě jsme to žili. A protože už jsme byl doma 14 dní z indonesie, a začal mi chybět oceán, vyrazili jsme do Egypta. Jo, na zmrzlíky. Bylo to docela dost, havně smůla, zima obrovská, a jen na těch našich 7 dní - jinak klasika, 28+ :) Proste smůla : )

UNOR :


Přišel unor, a my jsme odučili další kurzy v bazéně a dokonce jsem o tom napsal i pár vět : takže jak to vypadalo. Andy se stává naším dvorním točičem videí a střihá parádní kousek. O kurzy je obrovský zájem, asi to neděláme uplně špatně, si myslím, a tak je další vyprodaný jen byl řekl blackout. Protože je vyprodané chorvatsko, vypisujeme pro vás ještě podzim na Viru, a vypadá to že to letos bude metal : ) Nicméně nespíme na vavřínech, a tvoříme - například otvíráme eshop "naše produkty" kde se kombinacím meze nekladou. Další kurz a další fotogalerie. Opět bazén, a opět vám to jde jak nikdy...! Vypisuji běhací kemp, a střiháme videjko z bazénu. Venku je zima, že bys blil.

BŘEZEN :


A je tu březen a chut po oceánu je veliká, takže jdeme na to. Ještě než odletíme opět Egpyt, máme kurzík z Bazénu, s videjkem. Letíme s megapartičkou, fakt geng to je, no líbí se mi to a dosahujeme krásnejch hloubek - oni fakt v zime makali ! Tak z toho Bros Ant střihá videjko. A super. Jen co jsme dopotápěli, bereme sei vás na kurzík jogy a fyziologie - vidím stále vetší hlad v populaci, dozvědět se něco o vlastním těle a jeho procesech - je to super! Tak  ještě jedno video jako ohlednutí za Egyptem, a březen pomalu končí.

DUBEN :


Je duben a Mirka dře jak kůň, protože se mi připravuje na zkoušky FII do Egypta. Potřebuji asistentku, ale chci to mít oficiálně. Takže dřeme a do toho učíme, jak jinak. Mezitím mi Pegasus airline zničil monofinu, bestie, tak o tom píšu story. Andy nám opět dělá video - tentokráte z jogy a fyzia, a je to krása, fakt. Stále přidáváme hloubku našemu životu - poslední kurz před chorvatskem je tady. A letíme ten Egypt, a Mirka skládá úspěšně zkoušky. Je to bohyně !!! Jedeme si psolečně, vy a my, dál a hloub.



KVĚTEN :


No ale je tu květen, konečna přichází léto, aspon teda trošku. Já jsme se letos rozhodl, že vám koupím větší lod, abychom mohli bezpečněji učit freediving v chorvatsku u nás na vile. Kupujeme. Vypisujeme běhací kemp a dalších X běženců je s námi na světě. Co teď ? Jedme vám do chorvatska připravit apartmány na freediving. A jsme připravení na cokoliv. Vracíme se zpět do CR, kde je vyprodný běhací kemp, takže zase běháme a užíváme si Ralsko. Andy vám o tom střihá a točí video, je zlatej ten kluk. A tím končí květen, a já se připravuji na celoletní odysseu v chorvatsku. Protože už za par dní...

ČERVEN :


Červen ? Je to hodně o energii. Hodně. A tk vám to chci říct, teda napsat. A tak píšu : ) A jedu sám do Chrovatska, s NPH teamem. Jsem tu nejdřív pár dní sám, a jsem z toho vyPLESKlej. Voda je klidná, horká, a je to jak na Mácháči. Přijíždí první turnus letošního léta, a je to parta pohodářů. Hed po nich nastupuje další partička kamošu, a to Andy, Jeník, atd...a je to super. Pořád ale píšu jen já, tak dávám prostor taky svejm studentům a oni o tom píší taky report. Hrajeme si s Delfínkama. A pak že tu nejsou...

ČERVENEC :



červenec je tu a my : Jedeme si dál, přichází level 1 a partička lidí a jejich ratolestí. Máme tu taky jeden vrak, nebo vlastně dva, letos novinka - Ledenik a Veli Rat. A tak na ně jezdíme... Je tu s námi takyJirka Oliva, který jeden na kajaku okolo Evropy, a tak topíme dohromady. Přijíždí Henďa, Magdička, a partička jogínů a my cvičíme, a potápíme, jasně že potápíme. Andy nám natáčí kompletní video o celé naší cestě létem. A je to pecka, to jo. Díky, Andy. The Base.

SRPEN :


Je srpen. Vracím se na chviličku do ČR, jen na týden dva, cestujeme po bike lokalitách, navštěvuji rodinu, vytahuji Románka a Davida a kolo, a pak už zase zpátky do pohádky. Víte že musíte kdykoliv během dne nedýchat ? V rámci crossoveru mezi výukovými systémy poskytuji možnost Radkovi Veverků si tady na Viru odučit týden. Takže ticho a dotek jeho na viru. Leto se blíží Do konce, a s tím přichází i poslední dva kurzy tady  chorvatsli. Sice je toho letos už fakt dost, ale popravdě - nemáme dost. Protože...

ZÁŘÍ :


Je září a já si tak sedím a píšu článek. O tak nějak všem.Prostě sorry, jsme freediveři : ) Děláme letos na Viru ještě novinku, a to komplexní tréningový týden pro freediving. A to je letos pomyslná tečka za chorvatskem. Bylo to fakt něco. Neusínáme na vavřínech a jedeme hned do Čech odučit jogu, tentokráte ve Zlivi, prostě není chvilka bez vás - a to nás baví. Takže po joze vypisujeme běhací kemp a běháme po lesích Ralska. Jak jinak. Blíží se oceán a Bali a Egypt, je třeba to stihnout všechno !  Vypisujeme rovnou Egypt na konci března a Andy dělá bubáka na cerekvi. Září končí v hektiku.

ŘÍJEN :


Je tu podzim a říjen se vším všudy. My to odmítáme, a jedeme si raní jogu jako přípravu na safari v Egyptě, se skoro stejnou partičkou jako loni. Odletame tam a je to opět Epické. Hlavně kvůli vám, kamarádi... Nevěříte, koukněte na videjko.. Ještě děláme tenhle měsíc jeden bazénový kurz FII, protože je velký zájem o výuku, a už se balím a letím na letiště - protože letím. Bali, co jiného. A léto tím pádem nekončí...

LISTOPAD :

Bali, jako kdybych nikdy neodjel. Stejné tváře, stejní lidičky, prostě je to tu super. Jak jinak. A vy jste tu a my učíme. Vlní se to, pojďte do vody... Blbneme tu velice, a časy jsou nahoru, a jdou nahoru i čísla hloubek, prostě...nejvíc. Přijíždí sem Mirlik, a jedeme si tu deep blue jak nejvíce to jde. Vypisujeme vám nové chorvatsko, na rok 2017, a vítáme další skupinku potápek. Počasí je krásný, voda modrá a vše je v souladu s podstatou světa.

PROSINEC :


Bali jede v prosinci do finále. Poslední partička, poslední hloubky, poslední vrak a velká euforie. Protože se opět nikdo neutopil, a protože mužeme napsat : Bali 2016 fall - konec roku ve vodě. Bylo toho opět hodně, a tak ještě rychle střihám videjko, a už pomalu mířím na letiště, protože...se blíží CR a oslava konce zimy. Jo, oslava slunovratu, jak jinak. A začíná se nám blížit léto, i když kalendářně začíná zima. A je 30.12, a my odjíždíme do Mexica. Na cenotes. Ale o tom, až v dalším roce 2017...


TAKŽE, TAK.

Je to jako bych to psal před rokem. Píši tyhle zhodnocení sezony, již snad 15 let. A dycky je to jak když mávne kouzelným proutkem. Rychlé, až zběsilé tempo těch 365 dní. A co z toho ?

Ze všeho bychom se měli poučit
. Vzdělat. Posunout dále.
Snažit se nedělat rekapitulace jednou za rok, ale každou sekundu když otevřeme pusu. Vždy si project vlastní management hlavy a říct si, co to právě tvořím. Co řikám. Kam jdu a směřuji tím co dělám.

A pak najednou, ten rok nebude rokem co odešel a již se nevrátí. Budete žít v každám jeho rozhodnutí, těžit do budoucna z každé sekundy kdy jste se nad věcmi zamýšleli, a budete silnější a bohatší. Ve všech ohledech. Najednou nebudou překážky, protože už o sobě, svých činech víte nikoliv retrospektivně, ale přítomně.

Začnete žít ted a tady.


A tudy vede cesta. Tudy jdu já, s Mi po boku. A tudy my i chceme jít.

Kdysi se mě někdo ptal, proč PimpYourLife.
Protože já jsem dycky "tunil" svůj život, tak, aby tomu jedinému člověku, s nímž musíš být 24h denně - a ano, to jsi ty sám - bylo dobře. To není sobeckost, to je upřímnost. Nemužeš dělat dobře okolo, když sám trpíš. Teprve z čistoty vlastní hlavy, můžeš dělat dobře okolo. A mě je. Když je mi dobře, mohu šířit pohodu a správné věci okolo sebe. A dávat se. Takže tady je odpověd. Všechno začíná u osobního rozvoje člověka. Tebe.
CHCI SE POSOUVAT. JÍT DÁL, UČIT SE Z CHYB, A POUČENÍM SE JIM VYVAROVÁVAT V BUDOUCÍM JENDÁNÍ. ROZUMĚT HLOUBCE LIDSKÉHO MYŠLENÍ, JEDNÁNÍ, CHOVÁNÍ. NAJÍT HRANICE VLASTNÍCH SCHOPNOSTÍ PSYCHICKÉ I FYZICKÉ POVAHY. A CELOU TU DOBU, KAŽDOU SEKUNDU, MYSLET NA TO, ŽE ŽIJEME. CO JE VÍC, NEŽ ŽÍT VE ŠTĚSTÍ, JEHOŽ JSTE STRŮJCEM A STŘEDOBODEM ?
Nic.

Snažím se PimyMyLife.

Prostřednictvím sportu, únavy, cestování, euforie, štestí, endorfinů, emocí, ticha a lásky.

DĚKUJEME ZA 2016.

Brzy naviděnou. A na závěr, skoro Haiku, ode mne.


Cokoliv pomyslíš, budou tam květy
Cokoliv uvidíš, bude tam měsíc
Otočíš stránku v životě, budeme tam 
V každé kapce vody a zvuku ticha
A rytmu dechu a srdce.
Už jsme tam byli.
O nic nejde.
Ma a Mi
Navždy.





Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT