Malta na KATAMARÁNU VALHALA.

Malta na KATAMARÁNU VALHALA.

23. 4. 2017 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Malta.
Takže jsme se rozhodli, (protože tou cestou směřujeme,) pořídit si vlastní katamarán hehe – a co je lepší než si to vyzkoušet nanečisto. (Aerolinky kupujeme příští rok.) Tím pádem vyhlašujeme že máme letos zapůjčenou Valhalu, katamaran pro 8 lidí a protože jen jsem se zmínil, a bylo vyprodáno, tak zbývá jedno místo.
Nechcete někdo ?
Malta ?
30.9 – 7.10 ?
Více uvnitř.



Před rokem jsem se s Vojtou bavil, že co jako dál, a tak jsme se shodli, koukajíce v Chrovatsku všude na ty krásný jachty, že jachta jedině. Pak jsme potkal Jirku Olivu, kterej do toho šlape taky, a tak jsem si řekl – co vypsat jednu akci na malý lodi typu Katamaran ?
A tak jsme dlouho nečekali, protože jsme tvrdě progresivní, a zaplatili. Na tejden. A vy jste se rozhodli jet.
Petr Žitt s Alicí
Vojta s Luckou
Martin s Mirkou
Tomka
s…hledáme jednu holku, nebo kluka.
Co máme v plánu, kdy a kam  ?



Takže jedeme :

Katamarán Valhala je luxusní katamarán s malým ponorem, objemným oplachtěním, vybavený tou nejmodernější technikou, schopný transoceánské plavby v maximálním možném luxusu. Loď byla uvedena na trh teprve nedávno a v její konstrukci jsou promítnuty veškeré dosavadní zkušenosti společnosti Lagoon, patřící do skupiny Beneteau.

Prostorný salon s panoramatickým výhledem umožňuje posádce vychutnávat jízdu i při nepříznivém počasí, skýtá úkryt před poledním sluncem a je zároveň i společenskou místností vhodnou pro noční dýchánky. Salon je vybaven kompletním kuchyňským vybavením a CD přehrávačem pro Vaše potřeby ...

Čtyři dvoulůžkové kajuty jsou vybaveny vlastní sprchou s teplou vodou a wc. Kajuty s ventilátory a prostornými skříňkami poskytují komfortní místo pro ničím nerušený spánek. Boční okna v kajutách umožňují krásný výhled do okolí lodě. K dispozici je samozřejmě povlečení, deky i polštáře.

Posádka je ubytována ve vlastních jednolůžkových kajutách...

Kromě toho je loď plně vybavena i pro přístrojové potápění. Výkonný kompresor instalovaný na zadní potápěčskou platformu, 15 litrové lahve a brokové zátěže, možnost zapůjčení žaketů, automatik, světla atd. Prostorné schůdky na plovácích činí výstup velmi snadným, rovněž vstup do vody je nenáročný, buď skokem z boku a nebo po schůdcích. Právě velký prostor na palubě je tím, proč je tato loď ideálním plavidlem pro potápěče ... nehledě na skutečnost, že ne každý potápěč má dostatek odolnosti a vytrvalosti, která je nutná pro pobyt na stále se naklánějící jednotrupé lodi.

Fotoaparáty, lampy a další přístroje budou mít dostatek 220 V energie.

Pro bezpečnost freediverů je na palubě kyslíkový přístroj s maskou, potřebné léky a samozřejmě zajištěné spojení na nejbližší barokomoru. Pro příjezd ke komplikovaným skaliskům a místům, kam se loď nedostane, slouží člun s přívěsným motorem. Je tak i zajištěno naše případné vynoření dále od lodi…



Plán akce, konkrétně :
Takže každé ráno bychom chtěli potrénovat deep diving. Tahle session je trochu i tréninková, takže sebou bereme 2 bojky a 70m lana – snad vám to bude stačit. Dále každé ráno joga, jako vždy u nás. Pak přesuny na jednu až dvě další lokality, které budou hlavně o vracích, jeskyních, životě.

A to bude například  :
Vrak letadla Bristol Beaufighterbyl jedním z mnoha strojů, které byly zničeny během 2. světové války při obraně ostrova...více zde

Vrak letadla Bristol Blenheim. 13. prosince 1941 dostal bombardér Bristol Blenheim Mk.IV. z 18. letky rozkaz k útoku...vícezde

Vrak tankeru Um El Faroud- v noci dne 3. února 1995 stál v suchém doku č. 3 na Maltě, když došlo k explozi v centrální nádrži číslo 3. Při explozi zahynulo devět dělníku z doku... vícezde

Vrak lodi Imperial Eagle45 mdlouhý a 9 m široký Imperial Eagle byl trajekt určený pro přepravu vozů a osob, který se plavil mezi ostrovy Gozo a Malta. Byl cíleně potopen 19. července 1999... vícezde

Vrak lodi Hellespont- v noci 7. září 1940 byl napaden a poničen italským bombardérem, takže skončil odstaven. Při dalším náletu 6. dubna 1942 byla jeho příď kompletně zničena ..vícezde

Vrak Patrol Boat 29- P29byla loď třídy Kondor, bývalá minolovka a patrolovací loď, vyrobena loděnicí Peenewerft pro německé námořnictvo jako minolovka...vícezde

Dále samozřejmě užasnou blue hole Malty GOZO, a další a další plány…



TEPLOTA VODY
: Co se týče teploty vody, tak v našem termínu by to mělo být okolo 24-28stp C, takže já si beru 5mm : ) Protože jsem zmrlík. A taky se hypotermie nasbírává, takže na to pozor, ano  ? Raději tedy volte teplejší hadříky : )

JÍDLO
:  Co se týče jídla, tak : my s Miri si bereme věci na snídaní, zbytek nakoupíme před odletem. Vaříme jako skupina nejen pro sebe, ale i pro Kapitána, takže ten zbuhne ! Dycky jeden den bude vařit jeden z nás, škoda že nejede Tomáš Lepka : ) I když… Kapitán prostě baští s námi. Jídlo nakoupíme před odplutím, ceny jsou jako u nás, cca. Oki ?

CO SEBOU
: klasika věci na freečko, prosím pro všechny co budou chtít chodit na hloubky, tak Lanyard. O tom se ještě rozepíši v dalším článku, ale prostě tak. Lanyard nutností. Budeme nad hloubkami. Jinak karošku na cvičení, jestli chcete, a nějakou lehkou bundičku – noci mohou být chladné, jak v Egyptě.

LETENKY
: Letenky si řeší každý sám. Naloďujeme se 30.9.2017 ve cca 14:00 – přístav Valeta, od té doby je loď naše. (upřesníme týden před odletem). V podstatě tak nějak bych byl rád, aby jste tam byli. Odjíždíme s Miri již o pár dní dříve – Malta je krásná a chceme tam pár dní být. Možnosti ubytování tam jsou kdyžtak koukněte na net. My už tam budeme. Letenky jsou cca 2500,- až 5000,-, kdo dříve koupí, neprohloupí : ) V přístavu budeme večer před dnem odletu, tzn 6.10, opustit lod musíme 7.10 v 9:00. Tak.

CENA
: V ceně máte : Pobyt na lodi Lagoon 410. Služby kapitána. Naše služby, aka : Tréninky na hloubkách, příprava systémů, videokoučink, večer učení technik dle individuálních požadavků a problémů. Služby nás jako guide po lokalitách. Cena je 16.900,- Což je skoro zadarmo, ne ?
S čím ještě musíte počítat : Občas vykotvíme v maríně : cena je cca 30-60euro na celou loď, ale budeme se snažit byt na vodě. Prosíme tedy o zaplacení celé částky na c.u.7200005350/8040. Hned jak se rozhodnete, že jedete : což pojďte probrat na emailu seven20@volny.cz


Tak a to je snad zatím všechno. Kdyby jste měli jakékoliv dotazy, jen pište, volejte, mailujte. Kam ? No k nám : 777 266 305 a na maila viz níže a výše.

Inu, jedeme dál. Chceme toho v životě vyzkoušet mnohem více, každý rok něco navíc. Další rok bude Mexico, pak Lombok, Filipíny, prostě jedeme a směřujeme do oceánu, kam jinam.

A jsme rádi, že tam směřujete s námi…
Děkujeme !


Martin Cheníček a Mirlik Pytlík

FII - FREEDIVING
INSTRUCTORS
INTERNATIONAL
PimpYourLife.cz academy
Level I instructor
Level II instructor
Asistant instructor
Pranayama instructor
Advanced safety
CPR, OXY provider

eMail :
seven20@volny.cz
Freedive web : www.PimpYourLife.cz
Lifestyle MAG :
www.720.cz
Facebook :
www.facebook.com/720.cz
Skype : carys720
Martin GSM
: +420 777 266 305
Mirka GSM : +420 602 626 184



Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT