How deep is your love ?

How deep is your love ?

8. 7. 2017 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Tak, další 14 ti denní kemp FII level 1,2, skills session skončen.
Je za námi měsíc, a já jsem tu trochu od toho, abych rekapituloval.

Takže, pro vás co jst tu byli, i pro vás, co chcete jet, jsem tu s pár slovama…
Uvnitř, více.
Díky !!
Ma a Mi..




Inu, jak jsme již psal den po dni na facebooku naše posuny, tak to i šlo ve skutenčosti, a myslím že není nic jednoduššího než se k nám nalogovat a vše si přečíst, a já vám sem jen hodím pár dní, kdy to dle mě bylo interesantní. A nakonec, vám k tomu napíšu shrnutí.

Nejdřív ale, omáčka :

Takže, opět jsem si oveřil ,že 14 ti denní kemp je něco, co sice nikdo nedělá, ale je to megauspěšné ve vašich posunech. Protože, jak správně dělat trénink u oceánu na hloubkách, je pro formu tady :

3 turnusy.

1 týden : rozpotápění, aklimatizace, rozchození, dopladění chyb.
2 Týden : Dotýkání se PB, Práce na technice okolo PB.
3 týden : Maximálky.

Líp to proste nejde udělat. A tak jsme to tak naplánovali :

4 dny : Level 2, rozpotápění, vraky, zábava.
1 den : Volno.
4 dny : Technika, pokusy o dosažení PB 2016.
1 den : Volno.
3 dny : Maximálky ve všech disciplínách.

A jak jsme naplánovali, tak to i bylo. Ve dnech volna probíhalo socializování, sbližování, koupačky, výměna genetické informace…ehm, to vlastně ne, prostě pohoda bez vody.
Ve dnech vody, byla voda.



A třeba střípky pár dnů, jak to šlo a co jsme ladili ?
Tak třeba :

Den 9 :


TAK JO, nějaný ty PBčka tu padají, ne že ne !
Takže : Petr Tuháček dneska posunul své PB CWT z 34 na 38,5 m. Radek Veverka ho dobre vychoval !
Iva Hrušková dnes vyrovnává a valí 15 m CWT, konečně, Praveen Ullmannmá problém : )
Leona Maříková nemá žádný problém, a opět se blíží CWT 35m - o Lucce od Patrik Štajer (dnes 40m) ani nemluvě, také dnes PB s CWT.
Mno, o Lukáš Dorko už radši psát nebudu, protože ten valí PB every day.

Mno, kde tohle skončí ? 
Všem moc gratulace, jedeme dál, zítra rest day a pak finální 3 dny našeho druhého 14 ti denního kempu.
Jako, jste moc.

Ano, takhle jsme tu jeli. A co třeba další den ?
Tak jo, třeba den 11 :


Finální den našeho 14 ti denního kurzu FII.
A dnes to opravdu šlo - hned od rána jsme měli static apnea session - Leonka Maříková 6:16.
Lukáš Dorko posun o minutu a půl na 4:21.
Další šetřili síly na hloubky. 
A tady jsme to finálně doťukli.
Několik 40 m hloubek, Leona MaříkováCNF 20m+, Petr Martínek PB FIM, PB CWT, Iva Hrušková CWT PB, Lukáš Dorko PB CWT 30m+, Rasto Rickardt40m+ no prostě...

Byli jste užasní. 
Chvíli jsem si myslel, že 14 ti denní kemp je blbost. Ale rychle se nám všechny vyprodaly, a váš feedbac byl : příští rok znova. Protože týden je příliš málo, to je tak na rozehřátí.

Takže děkujeme, a zítra ještě napíšu report, jak jinak. A přivítáme další skupinu. A tak to bude, až do podzimu...

díky moc, kamarádi.
Martin a Miri,
Baywatch FII : )

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

ANO.
Nějak takhle to vidíme, a myslím si, že bych ani lepší myšlenku už nevyplodil. Snad jen, musím ke každému z vás něco napsat, jak je mým zvykem.

Předně : Jsem strašně rád, že jste dorazili.
A že jste si pod naším vedením nechali říct a odladili nějaké drobnosti, boty, nebo jakékoliv jiné chyby ve vašem freedivingu.
A protože bych snad mohl žvatlat ještě víc, je lepší vám ukázat vaše vlastní výkony a posuny – a jak lépe, než vašima PBčkama.
Takže :




Lucka :
Než jsi sem přijela, chtělas se vlastně  „začít potápět“. Myslím že 20m a hlavně CWT a zanoření jak s partesu, je víc než jsi chtěla, holčí. : ) Mě To Bavilo ! A tolik srandy, kterou jsme do toho vnesli, lehkosti, nakonec vyústilo v zrození freediverky se vším všudy. A to jsem chtěl, to jsem ladil, v to jsem si doufal. A je to tu. Díky, za hodně.

Patrik :
Síla, výkon…limit hlavy. Patriku, nemáš problém říct : „Ted teprve začínáme“, a to mě tak strašně těší – ta chuť se učit a chuť vynulovat PB a prostě :“začít“ je to nej, co člověk muže udělat. A to už jsi pod 50m byl. Ano, někdy je mnohem těžší říct že začínáme znova, a jinak, než když do sportu jako nový přijdeme. Gratulace, mnoho myšlenek a poznámek, a nic nekončí. Na vás oba se moc těším. Moc.

Ivča :
Ivi. IVÍ ! Hele, holčí, co jsme si ještě neřekli, je že jsi prostě kur*a dobrá ! Fakt jsme – ale především TY – na tvém freedivingu mákli a výsledek je tu – topíme, hlava dolu, super technika a 15m. Co dodat, prostě je to nádherný, a já jsme fakt rád, že jsi přijela i když muž nechtěl, a bylas s námi – byla legrace, smích, a o to jde. Těším se na další, jedno jaký rok. Užívej. Zůstaneme v kontaktu.

Lukáš Dorko :
Luku, hele, jo. Laď to, najezdi si teď ty motohodiny kolem 25 a užívej. 30m bylo, po týdnu a Pool only předtím to je overtura jak blázen ! My se určitě potkáme. 32 dnů dovolený je jasný benefit ! : )
Díky, bydlelo se s tebou dobře.

Petr Martínek :

Hele, dobře, nejsi závodní plavec, ale prostě jsi v šuplíku „VODA“. A je to vidět. Poté, co jsme vyřešili problémy, jsi jel dolů jak fretka, ponory by se mohly prostě filmovat a učit – máš to tam, a na Bali si to mega užijeme ! Fakt gratulace, jsi dobrej a bolí mě břicho od smíchu ještě teď – Petra Tuháčka možná i něco jiného, hohohoho.

Petr Tuháček :
Hele, co jsme si řekli osobně, zopakuji – jsem mega rád, žes přijel. U nás budeš vždycky vítanej, na jakýkoliv akci – jsi pozornej student, a musím říci, že posun na skoro 40m s bifinama, a v totálním komfortu, nalezení chutě pro další posuny, to je teď u tak zkušeného freedivera jako jsi ty to hlavní – největší nepřítel tréninku je nuda, a ty se nenudíš – a my s tebou taky ne  !

Leonka :
Leonko, ty divoško…hele, jako…jo, jasny ?
Není co dodat. My víme.

Rasto Rickardt :
Kamarade, s tebou mě baví topit. Máš neuvěřitelně nachozené ponory, jsou to jen detaily, skoro každý ponor Bifiny v plastu do 35 m i hlouběji, a taky PB – pod 40 m už je superclub  ! A to jsi ještě zvládal s prací a starostma okolo malé Cicavky, mno prostě – pecka. Jsme fakt rád, že jsme se zase viděli – a za měsíc a něco cca zase uvidíme : ) Jezera na Slovensku tě hodně vychovaly  !

Lukáš Pospíšil :
Ještě pár dnů (škoda že jsi musel odjet po týdnu) a bylo by jinde. Pomalejší rozjezd pro hvězdy, ale to přijde, bracha ! I proto, že netlačíme na pilu a víme kde jsou naše slabé stránky. Posiluj je, udržuj silné. Mnoho zábavy, s váma oběma, hehehe… Díky  !A gratulace. Ps: chci tvoje No hands ! : )

Jarda :
Ty jo, kamaráde, jeden den navíc nám chyběl. 25m, nádherý ponory, parádní časy, ale hlavně – přestal jsi hulit a já nemohu říct o nikom výše že mě potěšil víc, než ty. Protože tohle, tohle je PB, za kterým si stojí za to jít. Moc držím palce, at to dáš – je to otrava života, a ty to dáš. Věřím. A i kdyby ne, jen ta chuť bojovat s „rakovinou vůle“ je výhra. Bylo s tebou dobře. Naviděnou…


Tak, a tím bych to klidně mohl teprve rozjet, jako úvodníkem. Cože, ptáte se ?
Jo, protože tohle není nic ani zhola všechno – dělo se toho tady tolik, a všechny střípky dne by vydaly na knihu. Jsou ostatně na ksichtoknize. Koukněte tam. A nebo, ještě lépe, přijeďte. Letos tedy už asi ne, neboť jsme až do podzimu plní, ale příští rok…pojďte přidat hloubku, modrou, delfíny, dech, vítr a OCEÁN  do našich životů.
My s Mi tu budeme.

How deep is your love ?

Martin a Miri
VIR.


Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT