VIR 2017 - SKILLS SESSION

VIR 2017 - SKILLS SESSION

26. 8. 2017 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

S-kills session well done.
Skončila skills session na Viru a já mám, jako vždy pár slov a tak nějak fotek pro vás, co se zajímáte, jaké je to žít pod vodou a měřit chvíle na tomhle světě nádechy a výdechy. Uvnitř, u nás, více.



Skočíme rovnou do akce.

Přijeli, viděli, odpotápěli.
Kdo ?
Martin a Lenka, Rasto, Pája Rezi-stance, Tom T a Tom H, David a Magdička.

  

Proč skills session a ne LEVEL 2 ?


Mno, my na skills session ladíme ty, co se chtějí posunout, prostě propotápět hlouběji a nebo učesat jejich freediving, prostě se chtějí nechat zkouknout a pod odborným dohledem zkusit poladit jejich chyby, neboť technika a psychika je to, co se zlepšuje nejsnadněji – v tomhle limitu jednoho týdne.

Vy co jste přijeli, již za sebou máte LEVEL 2 FII, nebo 1, nebo AA – a tak jsme vás tu rádi přivítali a naplánovali ty vaše posuny.


Jak to vlastně děláme ?
Obecně si dycky v neděli sedneme, já si od vás vyberu vaš PB ve STA, Dyn, DNF, CNF, VWT, FIM a probereme kdy to bylo, loni, předloni, dvacet let zpět a 30 kg v minulosti. Pak naplánujeme vaše cíle, a já to celý týden snažím k tomu vašemu vytyčenému cíli směřovat.

A tak jsme směřovali. Videokoučingy byly nutností, ty jsou asi nejpoplatnější u vašeho ladění freedivingu – musíte se vidět, vidět, vidět, a protože to byla skills session a teorie nebylo tolik, vyrazili jsme dva dny i na naše podvodní atrakce – jeskyně, a vraky.





Epický byl naprosto čtvrtek, kdy si VŠICHNI ZE SKUPINY UDĚLALI PERSONAL BEST, tedy své rekordy. A to o moc metrů.
Je pro představu :
Martin Kolčaba : 27
Lenka : 25
Tom Tvrdek : 30
Tom Hégr : 25
David : 30
ReziStance : 30+
Rasto s plasťákama : 46

Jako, já nevím co víc psát. To, že první den, byly PB ve Statikách, to že jste všichni proplavali vraky i jeskyně, to že jsme se tu bavili naprosto královsky a to, že mi opět budete chybět, to a mnohem víc a víc – to by chtěl, psát další dvě hodiny. Ale to je netřeba.

Vy to víte, já taky.


Opět se mi potvrdilo, že jakýkoliv smysluplný a poctivý tréning musí mít za následek zlepšení formy… (citát Petr Heiník, 2007)
A my jsme se vás s Miri snažili vést do smysluplného, a systematického uspořádání svého freedivingu, a života koneckonců taky, neboť vše souvisí se vším.




Tak to je.
Skills session, poslední letos, skončila nejlepší výletem na Jeskyně Brbiščica a večer super příběhy z dílny dvorního mága a stvořitele legend Reziho.

Jako, kamarádi, fakt dík.

Za vše. Vy víte, já taky, a proto – se neloučím.
Nahrávám obrázky, pro vás a od vás, a musím říci :


SE
TO
LÍBILO.

Martin a Miri, 
PimpYourLife navždy


Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT