FII Level 2 s lidmi od ApneaAcademy (nejen)

FII Level 2 s lidmi od ApneaAcademy (nejen)

2. 9. 2017 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Dobře dobře dobře.
Dobře bylo.
Dobrá skupina.
Dobrý počasí.
A dobrý čísla.

Uvnitř – více.



Tentokráte jsem měl v plánu Level 2, a podle počtu přihlášených lidí a hlavně když jsem koukl na jména, bylo jasný, že to bude docela pecka kurz.
Podle čeho ?

Mno, předně se mi na kurz přihlásili lidi z AA, kteří mají za sebou pod vedení Radka Veverky, nebo Martina Zajace, případně Michala Bavora již nějaký ten kurz. Ať již AA 1,2 a nebo tři. Doplněni byli mojí studentkou Janou Pelcovou, která měla Pool only, ale zase v plavkách dala 5 min statiku, jsme věděl, že to bude o ladění jejich chyb a posouváí vpřed bez neustáléo drilování např zanoření – protože tohle budou určitě všichni umět.

A taky jo.

Ono je to dycky zajímavé, a já proto tak strašě rád učím, jak moc se dají lidi posunout, když e trenér vnímavý, přistupuje ideálně a má z čeho těžit.
Já například, závodil celý život – motorky, kola, snowboarding, atd…a už jsem se prostě závodění nasytil. Nicméně, ne sbírání dat o tréninkách, učení se z vlastních chyb a posledních 5 let, co učím profesionálně i z dat vás, našich studentů. A že je z čeho…vystřídalo se vás u mě již přes 850 !

A já pak protože si vedu o vás všech záznamy, co vám šlo, nežlo, co na co platilo atd, vás pak mohu individuálně CÍLIT a váš výkon posunout dál, stran statistik, sesbíraných z „Tested on Human“ akcí.

A tady, se to opět projevilo.

(Míra Franc a jeho obří plíce...:))

Přijel mi sem již popáté Petr Heiník, což je pro mě velkou poctou protože učit někoho, od koho jsem se vždy učil já, je zvláštní – a já nezapomínám, kdo z nás dvou je tu profesor. Petr přijel s plánem, nachodit 3O z akce „metelice dolů a boj o holáč“ do akce 3Om nedělá nic, je to komfort. A tak to bylo, a tak to šlo. Jedna z nejlepších technik, doladění detailů a najednou, je to tam. A mise, u Petra, splněna. Radost – a prej „piš si mě na příští rok..“ byla největší odměnou. Díky, Petře.

Míra Franc. Míro, sorry za „TZ“ : ) Už jedině „C“ Míro, jsem obrovsky potěšen, že jsme pomocí mých znalostí medicíny, fyziky a korelace s fyziologií člověka odklíčovali detaily, které tě dodneška brzdily ať již na závodech v dyn, nebo při maximálkách v hloubkách. Nezapomeň, že session je jen tvá a že tu teď stojí jiný člověk, že minulost neexistuje a budoucnost ještě nenastala – že jedeme dál, a nově, a teď. Z tvé 46 mám megadobrý pocit – z toho, jaká byla. A jaká, díky těm změnám, bude další meta. Díky, val dál, hloub.

Janina. Jani, po level 2 pool only, a WU 2:30 jsme nepochopili asi nikdo a mnoha klukům lehce lepilo, co z tebe vypadne a konkrétně, i jejich maximálky byly především proto, že chtěli nezůstat v pozadí nováčka co topí….počkej, ještě jednou…nováčka, co topí 30m. Takže, Jani, dělej tenhle sport, prostě ti to jde, voda je tvoje a ty, i díky kajakům teď jsi silný freediver, a díky freedivingu budeš lepší (bezpečnější) kajakář. Jani, go, Jani, Go !

Michal Vály a no hands…evergreen. Nekdy no hands není výhodou, pořád to říkám a pořád, se mi to ověřuje. Přeučovat, je tak těžké, a tys to dokázal – a to je prostě pecka. Hloubky se otevřely a s tvojí technikou, a precizností a pokorou to teď bude jen na tobě, kam napřeš svojí vůli a pohneš se ve světě potápění na nádech. Byly tu dveře, nebyly zavřený, a tys prošel. Co je víc, nic…Gratulace.

S psychikou, která vás někdy brzdí je to složité a musím říct, jeden z lidí co tohle zlomil, a hlavu použil jako zbraň a ne jako slabost, byl Jirka Ptáček. Jirko, pecka, škoda že jsi si neodpustil ty mořský potvory, mohly být poslední den ponory uplně jinde – ale Faraonova pomsta v Chorvatsku – co naděláš. Přesto, to co jsme předvedli ve čtvrtek, mě potěšilo – mám tě odškrtnutého u sebe v deníku jako : uspěch. Jste dva, potápějte, máte před sebou tolik možností – díky.

Michal přijel s rodinou a já jsem jen štastný, že to rodina dala a že ji nevadilo, že jsem si tě bral na celé dny pryč – a opět, posuny daleko za PB, daleko – a hlavně ve stylu, který umožní jít ještě dále. Takže Michale, díky a my víme – však jsme toho probrali hodně i cestou v autě. Potápěj, val dál. 29,5 m je blbost, příště tam strč ruku, a bude : ))))

Na koho jsme se fakt těšil, a další kdo je důkazem že holky prostě potápí stejně, ne-li lépe než kluci, byla Martinka Anderlová. Marti už loni u Radka na kurzu předvedla velkou sílu a vůli, a s doladěním psychiky, a detaily které tě holčí brzdily, to šlo – a opět, přišly Personal Bests. Nenech té hlavě moc velké prostory, protože ty na to máš a ostatně, průlezy na Ledeniku toho byly jasným důkazem – voda tě chce.

MX lokty ven, pustit majáky a valit plnej plyn. Tohle byly chyby, který měl zažitý Martin Hakl. A tak jsme to tam ladili, a ladili. Tady byl jasný cíl – ne-chvá-tat a zapomenout na „závodníky doporučené sestupoveé rychlosti“ nebo vzory chování. Nikdy nezapomeňte, že bojujete každý svou bitvu, že to, co posunulo ostatní, nemusí (a většinou nebude) fungovat na tebe a proto, dělej si to technicky správně, ale po svém. O to jde. A ty divochu, to co jsi předvedl v pátek, byla radost jak cyp. 4Om ! Jes. A vůbec, vraky, sranda, večerní diskuze o všem…s tebou a vámi všemi – díky. Brzy naviděnou…kdekoliv.

A největší motokros a defakto dvojnásobné PB si odváží největší talent českého freedivingu, dámy a pánové….muhahaáááaáaáaáa – JE NOVÝ ŠERIF VE MĚSTĚ – JIRKA VALÁŠEK ! HU ! Hu ! hu ! hu ! Boxer vstupuje do ringu, skládá všechny na podlahu jak Hulk, což je ostatně i designová paralela.
Jirko, konec komixu, vážně :
Posuny na max, technika na levelu TOP, síla, přirozená flexibilita, a hlavně – tě to baví a to tak, že moc. A o to, mi šlo nejvíc a to, mě na tobě baví nejvíc. Že tě, vás, to všechny tak baví. Graulace, nejvíce.

(Tak tady 4 měsíce v roce žijeme..)


Mno, tak to by bylo.
Co napsat závěrem – jak už jsme si včera u té oslavy venku řekli, šlo mi o to, aby jste si tu ten týden užili, o nic více o nic méně. A pokud se tohle povedlo, vám i mě, jsem naprosto spokojený a mám, co jsem chtěl.

Vzdělání a vědomosti jsou moc. Jste teď mocnější, než dříve.
O moc.

A to je konec, slovních hříček a přesmyček a hraček.
Takže : pojďme do vody.
Potkáme se tam.

Ma, Otok Vir, Croatia





Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT