Hloubky v nás.

Hloubky v nás.

9. 9. 2017 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Potápění…freediving…co je to vlastně za sport a jací lidé ho dělají a proč ?
po právě skončeném kurzu LEVEL 2 trocha úvahy jak ze slohů ze základky.



Jezdíte sem, jste každý jiný. Někdo neví vůbec co ho čeká, někdo má naprosto jasnou představu toho, co v tomhle sportu chce udělat a kam se nasměřovat, někdo chce jen strávit nějaký čas u vody (a pod ní) a někteří mají v plánu přidat větší hloubku k jejich životu.

A teď sem dorazíte a my co. My si vás prolustrujeme, pokecáme co a jak a snažíme se vám vaše představy splnit v rámci dodržení bezpečnostních standartů LEVEL 1,2 Fii dle toho, co jste si vysnili.
Letos je to již 10 tý týden, co je vás tu v neděli ráno vždycky full haus.
A stále, stále je to něčím nový.



Jsou to výzvy. Pro vás, pro nás. Doladit vše co vám dělá problémy. Svědomitě se starat o vaše bezpečí, posuny, snažit se vám splnit vaše vytyčené cíle. Žijeme tu, v malé komunitě, a blejeme jeden vedle druhého z lodě. Trochu, to sbližuje.

Trochu ?

Na konci týdne, když vše lehce končí a večer bez stresu z dalšího dne sedíme u posledních drinků pod noční oblohou, si vždycky říkám – "jo, takhle mě to baví dělat, žít, tvořit, být…hostitelem, zdrojem radosti a prohloubení vímání lidí okolo. Pro tyhle chvíle, to vlastně dělám. Pro tu pohodu a pochopení u jednoho každého z vás sebe sama, která zavládne teprve poté, co jsme se dostali na hranice únavy, fyzických schopností, dotkli se psychického limitu jádra těla obnaženého pomocí vody, hloubky..."

Našli hloubku.

Baví.


Tenhle kurz co právě skončil, byl náročný v nekonzistentnosti skupiny. Někdo uplně začínal, někdo už na levelu 2 byl. Nakonec, ale, se všichni posunuli někam, kam by asi nečekali.
Všichni si prohloubili své znalosti, Personal Bests, a zjistili hodně o fungování sebe sama. A o to, tu v podstatě v celém tom freedivingu jde.

Rekordy, hloubky, minuty, sekundy, metry…to především přeměřuje váš výkon chimérou čísel. Ženeme se tak strašně za vytyčeným numerem, že jsme si někde v tom přestali užívat tu cestu…dolů, do ticha, sebe, a šli si až příliš rychle a tvrdě za cílem, neohlížejíc se okolo. A přitom, všude okolo je tak krásná, modrá, magická hlubina.

Jsme rádi, že jste byli s námi, a začali, objevovat dohromady.

My
Vám
Děkujeme.

Martin Klíma (8m),
Vojta Wrnata (40m)
Honza Pilný (22m),
Kett Lejsková (22m),
Radim Švěhla (33m),
Lukáš Batěk (28m),
Tomáš Macák (25m),
Vláďa Šik (23m).

Gratulace  !

Ma a Mi,
brzy někde společně.



Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT