Kurz FII - freediving v Bazénu Liberec - ukončeno pro letošek

Kurz FII - freediving v Bazénu Liberec - ukončeno pro letošek

16. 10. 2017 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Tak a máme to tady. Další kurzík, a letos bohužel poslední - protože jedeme ted do Indonesie až do konce roku, je skončen.

A takže, trochu fotek a slovíček je vevnitř...
Děkujeme učastníkum zájezdu dušení a topení ! 
: )
Martin a Miri


Tak jsme to právě zakončíli, je 4h ráno a já vám píšu pár slov, protože se venku rodí den a mě se nechce spát - to můžu v rakvi, že jo. 
: )

Letos jsme měli jasny plán, a to po návratu z Chorvatska stihnout : 
A, Běhací kemp
B, Maltu
C, Kurz FII v bazénu
D, Kurz Jogy v Osečné (bude teď)

a zatím se nám to daří, a o tom trochu slovíček teď a tady...

Tak nakonec nebyl umrtnost před kurzem až tak děsivá, jak vypadalo podle řádění chřipky a nachlazení v CR. 13 kousků a tak to s Miri v pohodě zvládáme. 

Zpočátku klasika, představovačka jednoho druhého a obvyklé hlášky, ahoj jsem Michal, Alkoholik, no prostě v lehkosti a pohodě to probíráme už od sobotního rána.
Jako vždy jsem zvědav, jak poberete fakt, že freediving má také svá úskalí, ne jen ty krásný fotky a videa co solíme na facebook - že taky má určitá pravidla, a jsou třeba dodržovat.


Probíráme principy hyperventilace, proč ne, proč jak co kde kdy a milion bezpečnostních postupu, laryngospazmy, práci s tonoucím, samby, blekouty, prostě vše aby jste byli připraveni na cokoliv, co se vám pak v životě okolo vody muže přihodit.

Fyziologie, ta je pak spíše okrajovým tématem Levelu 1, a než vás stačíme uplně unavit a přehltit, nasleduje bazén. Dvě hodiny cachtání, topení, plavání, vyvažování, zanořování a i zkoušení technik vyrovnávání v 8,5 m hlubokém bazénu - to je dycky plusem. Ta hloubka. Trochu ukáže, kdo si jen drží nos a kdo fakt fouká : )



Večer brifing a po kvalitním chrapotu celé učebny při nočním zařezávání pilou (to je to povolené měkké patro, chlapi - moc piv !) jdeme v neděli na to - STATIKY.

Tady se opět ukazuje, že MDR (potápěcí reflex savců) a jeho probouzení u vás je alfou a omegou vstupu do vodního prostředí - padají 3 min statiky, jen to foukne a dokonce Petr si posouvá svoje PB na 5 minut. Zřejmě dobrej oddíl, hahaha.

Mno, a pak už jen topení a natáčení, abychom se pak na učebně zasmáli tomu, jak to ve skutečnosti vypadá - je to trochu jiné, než si myslíme, že vypadáme. Do Štěpánka máme eště daleko, ale to přijde : )

A učebna, testy, a pak už jen dvě hodiny teorie o tréninkách, fyziologii a výživě - a opět s ekolem 18:30 rozjíždíte k domovům, ať už jsou kdekoliv...

Víkend byl opět nabitý, až na půdu informacemi, a skupina jako jste byli vy, byla fakt osvěžující. Všem to šlo (!) a byla legrace, a vy jste trochu poodkryli to, jak to vlastně pod vodou chodí, jak pracujete sami se sebou ve vlastní hlavě, a jak možná v budoucnu přinesete i tu hloubku do svého života - tu hloubku moří.

Základ tam je, perfektní. Byli jste moc šikovní a pro mě byla radost, strávit víkend s vámi.
Fakt.


A nyní, bude už jen joga a pak oceány Indonesie. Až do nového roku. A tam se zase uvidíme. V bazénech, v mořích, oceánech, lesích - dokud nás blackout nerozdělí, hahahaha.

Tesíme se, na cokoliv.
Děkujeme všem - a brzy naviděnou.

Martin a Miri
FII.
KURZY A AKCE TADY : 


Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT