Bali 2017 - PRVNÍ GRUPPE

Bali 2017 - PRVNÍ GRUPPE

12. 11. 2017 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Takže, je to tady.
První skupina co na Bali přijela, zase odjela.
Prostě první turnus skončil, a já mám pro vás nějaké lehké shrnutí, co se dělo a tunu dalších fotek, které jsem dostal od Míly, učastníka zájezdu..

Více slov, o kurzech pod sopkou Agung, uvnitř.




Víte co, tak si občas říkám : „Piš Martine, nepiš Martine, nikdo to stejně nečte – každý chce tweet o 160 ti znakách, zbytek je moc a lidi jsou zrychlený…“ a tak v tom nějak plavu, psát nepsat…
Udělat to dlouhý, udělat to krátný, a nakonec dycky dospěju k tomu, že prostě píšu dokud myšlenky nepřenesu na obrazovku. A je to dlouhý přesně tak, jak má být. Tak, aby popsalo, co děláme a jak.

A tak…

Tak jsem váhal, ještě po Maltě, zda Bali udělat/neudělat, protože Agung tohle a tamto. Ale sledovačky aktivity vypadaly dobře, a tak jsme to uděali.
Někteří přijeli, někteří ne, a musím říci, že nakonec nás bylo dohromady 6 i se mnou a Miri.
A bylo to neuvěřitelně komfortně boží.
David, Milan, Petr a Andrejka.

Co tohle znamenalo především, že na vše bylo mnohem víc času a v totálním poklidu, protože přeci jen, domlouvat akci pro 4 lidi je jiné, než pro 8. Teď na další turnus vás přijede 12, a už se toho děsím teď : )

Kažodpádně, jsme se do toho vrhli bosýma nohama. V plánu jsme měli hodně, a hned jsme to začali realizovat. Rozpotápění proběhlo hned první den, pěkně před resortem, a další den už byla bojka a vraky a další vylomeniny, co tu k dispozici máme. Taky se vykrystalizovala potřeba každého zvlášt. Někdo hloubky, někdo zanoření, někdo další věci a tak ladíme na tréninkách, a pak aplikujeme na hloubce.

A padají i nějaká čísla, teda jako že PBčka…když tak nad tím přemýšlím, tak padaly naprosto u všech a ve všech disciplínách, což je důkaz vaší dobré práce sami na sobě. Posloucháte co vám říkám, děláte to, a najednou – je to tam.

Andrejku si ještě pamatuji z Chorvatska (report here) kde jí nešlo vyrovnávat, ani za boha…a to jsme se technice věnovali až kam. A vidět jí, že si dáváme Hihfive ve 3Om hloubce, je pro mě prostě užasný – další freediver ve 1OOft+ klubu, prostě nadhera. 4 minuty statika…a hlavně totální komfort, ani zdaleka nedostaženo toho, co v tobě je. Gratulace.

David Hauerland, už loni tu s námi byl a pořád se zlepšuje – v poklidu tam sázíme 25+ a nakonec i krásných 32 jakožto moc hezké PB. Letos v Chorvatsku jsme taky udělali kus práce, ale teprve ted a tady to celé sedlo dohromady, prostě jsi to tam poskládal jak puzzle a je z tebe freediver. Jes  !

Milane, teda, na to že jsi kuřák počkej…kolik…45 let, tak to je prostě užasný co jsi předvedl. 2O+ a 4+ statika, a hlavně pořád v pohodě, klidu, a POKOŘE – necháváš oceán aby dělal co má, a ty se přizpůsobuješ, nic nelámeš přes koleno a tak to má být, kamaráde. Prostě se mi to líbilo, a ty posuny, z Level 1 Pool only byl prostě užasné. Nejvíc !

Petr Martínků už s náma na různých akcích byl a když si vezmu před sebe tvůj letošní rok, tak na to, že jsi v lednu začal s freedivingem, je to prostě posun až kam. Nejde ani o čísla, i když ty byly nádherný – 1OOft+ club a 5:25 statika, panebože to už je něco ! Ale hlavně, potápíš. Děláte lomy, učíš se od Zajky v bazénu, trénuješ, a musím fakt říci, dolaď flexibilitu a bude to naprosto tvoje. Teším se, co spolu ještě vymyslíme, protože…je a bude TO STROP.



Udělali jsme i Manty kde jsme měli obrovský uspěch – voda jako sklo, počasí v topu a manty jsme přehrabovali lopatou celou hodinu.
Udělali jsme Liberty ship.
Kluci propravali Relax Vrak CARGO1, což není prdel, protože to je už 1:45 průplav ve 26 metrech, a to je už porce – kor když byly proudy.
Naučili jste se mnoho o potápění v těžkých podmínkách – zkusili jste nová místa, poznali nové lidi, a protože jsme byli u Dalibora, dokázali jste i ocenit, jakej Arak dává Atak !

Kamarádi, mohl bych psát ještě dlouho. Ale víš co, jdu to shrnout, než se tu rozněžním : )

Musím na rovinu říct, že mě štve že má rok jen 52 týdnů. Protože malé skupinky jsou návykové. Máme k sobě blíž, je čas na povídání, na odpočinek, na klid a freediving v míře, kterou jsem jako instruktor na plný úvazek za posledních 5 let nezažil. Chtěl bych to takhle pořád !

Byli jste super parta, a určitě zase BUDEME HODNĚ NĚKDE, viď Jolando.
Protože jste freediveři, když zavřete oči, vidíte modrou barvu a to už vám nikdy nikdo nesebere.
Ta tam už navždy zůstane.
A v jakékoliv kapce vody, budeme my.
Ma s Mi – a vy.

Díky, za nádherných 14 dní.

Martin,
Freediving Instructor International.
Ocean Enthusiast.



Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT