Never give up - stand up and go again...

12. 1. 2018 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Tak je to akorát 21 dní co jsem začal rekonvalescenci. 
A tak jsem si řekl, že mám takové třítýdenní výročí - vzal jsem včera kameru a během 2dnů vám natočil tohle videjko.


Mno a co bych k tomu asi tak chytrého napsal ?

Snad jen, že bolest je především v naší hlavě. Z cvičení, mysli, vztahů, práce, čehokoliv. Teprve když začneš žít v přítomném okamžiku, zjistíš že bolest je záležitostí regrese, nebo strachu z toho, co nastane v budoucnosti. A že právě TEĎ a TADY, s nádechem a výdechem, tuhle sekundu - že je ti je vlastně samotnému se sebou dobře. A o to přeci jde !!!

Kdysi jsem se vyjádřil, že jediný, s kým musíš během tvého dne 100 procentně vyjít a s kým ti musí být naprosto skvěle, jsi ty sám. Teprve ve chvíli, kdy máš v sobě pořádek a je ti se sebou dobře - šíříš TEPRVE POTÉ kolem sebe auru štěstí, pohody.

Jak toho docílit, je jednoduché. Věnuj se jakékoliv činnosti v tu pravou chvíli na 1OO procent. Sedni si na zem, chvilku se zaposlouchej. Venku vnímej vítr na obličeji. Nadechni se. Chvilku neplánuj do budoucna, a nesnaž se vyřešit přítomnost vzorem zážitku z minula. 
Na chvíli prostě zapomeň, a jen žij v tu chvíli. 
A pak, když se ti tyhle chviličky poskládají v sekundy a ty v minuty, udělají den a ty splynou v roky a pak...

...Pak máš ten skvělý život s úsměvem.

Je to čekání, očekávání, co se kdysi zavedlo do našich myslí, a určitě není lepší, než samotný prožitek. Tak prožívejme. Nechme tu naší mysl chvíli spát, odložme ten neustále obrušovaný a používaný nástroj, a jen chvíli buďme - štastný.

Můj dědeček vždy říkal : 
"Vesele jen vesele, život musíš brát, když se tváříš kysele, kdo tě má mít rád..."

Amen.

Martin, 
#pimpyourlife


Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT