FII 14 ti denní kemp - jaký byl ?

FII 14 ti denní kemp - jaký byl ?

23. 6. 2018 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

OKej, takže první 14 ti denní FII kurz a skills session skončena, a na mě je, abych napsal pár slov, ne ?
Takže ano, jo, a jedeme na to :



Loni tenhle koncept zaveden, ověřen, chtěn. Letos obsazen defakto těmi stejnými lidmi, protože :

14 dní potápění + plus 3x rest days mezitím = super čas na opravdové posuny bez rizika zranění.

Hele a ono to samozřejmě funguje, že jo.
Jak už bývá klasikou u nás, jsme systematičtí a individuální. Takže jsem opět před kurzem od vás vybral všechny vaše data z lonska, které vám poctivě každý den vedu, a na těch jsme postavili plány na těchto 14 dní.

Novinkou tu byl Matěj, který chtěl dodělat Level 2, jinak již tu byli samí staří ostřílení borci a filetky, chtíce posunout svoje maxima, nebo jen „zkusit něco nového“ takže nové disciplíny, nové postupy, atd.



Hodně, hodně na tohle dám. Snažím se nestagnovat, ale naopak neustálým vzděláváním a participací na různých výzkumech, konzultacemi s lidmi z lékařského prostředí a následným testováním a nově i spoluprací se zahraničními trenéry posunout vaše pochopeí toho, co od vás takhle komplexní sport vyžaduje. A ono to funguje nr.2.


Bylo vás tu 8, a to :
Petr Žitt, který si odvezl čísla :
předtím : 36 posunul na 40+ CWT
předtím : 22 posunul na 32 FIM
předtím : 0 posunul na 17 CNF
předtím : 5:15 posunul na 6:05 STA
a s komfortem a chutí do dalšího tréningu to letos fakt nakopl.

Zdeněk si ověřil že celé je to v hlavě, a tu srovnal a už se nevymlouvá a má na vše pozitivní přístup, a taky hle :
předtím : 3:36 posunul na 4:28 a stran ostatních disciplín odjel techniku, na které se dá stavět a zopakoval svoje PB z lonska…

Ali si chtěla zkusit letos dle jejích slov „ Něco nového..“ a tak jsme tam udělali snad všechny disciplíny, a snad skoro ve všech padly PBčka :
předtím : 30 posunula na 31 CWT
předtím : 15 posunula na 28 FIM
předtím : 0 posunula na 30 VWT
předtím : 0 posunula na 23 CNF
a tak tomu říkám vyzkoušet si něco nového, hahaha, samy PB a další možnosti netušené.

Adélka od Miruse si chtěla začítu užívat Freefall, vyzkoušet monofinu pořádně, zpomalit, nachodit to a prostě si to užít, a 4x PB bylo možná víc, než čekala…jupí !
předtím : 30 posunula na 33 CWT
předtím : 15 posunula na 28 FIM
předtím : 0 posunula na 30 VWT
předtím : 2:45 posunula na 4:08 STA a já jí moc gratuluju, protože to byla radost ta 33 co jsme šli spolu na CWT…díky  !

Mirus od Adélky mi daroval NEJLEPŠÍ PONOR EVER za život kdy jsem s kám co šel – bylo to paradní stoupat si ze 41m a chlámat se na sebe face to face, krasnej zážitek a víme, že pujdeme dál, je to ORK, teda ORCA jak hovado !
předtím : 5:45 posunul na 6:30 STA
předtím : 30 posunul na 41 FIM
předtím : 25 posunul na 30 VWT
předtím : 0 posunul na 20 CNF a to jsme se ještě ani nepřiblížili limitům a poté, co u něj zmizel savčí reflex přisátí k láhvi a dýchání přes filtr vyměnil za dychaní přes šnorchl, jsme teprve na začátku…

Kristýnka ač prej neměla cíle, jen si to užít, tak já jsem teda cíle měl, a to bylo prolomit jakýmkoliv způsobem její skleněný dno, který tam v 15m sedělo a házelo jí klacky přes ploutve, a ty hele…
předtím : 18 posunula na 28 CWT
předtím : 3:10 posunula na 3:43 STA
předtím : 0 posunula na 22 VWT
a hlavně byla velká radost, vidět jí, jak jí ty hloubky začínají dávat to krásný z toho…

Matěj dodělal LEVEL 2 #thisiskurvalife a já myslím, že je ted jeden z nejvycepovanějších studentů stran safety, protože ho tam mučila Miri snad celej den, a i proto jsou tam ted čísla :
předtím : 19 posunula na 24 CWT
předtím : 3:16 posunula na 4:08 STA
a hlavně dodělal LEVEL 2 FII, což není u nás žádná prdel a nic pro vořezávátka  ! Gratulace, Matěji…měn tuk ve sval a šetři na obytku ! : )

A nakonec náš slovensky brat, Rasto, kterého jsem zase po dlouhý době fakt rád viděl, rozjážděli jsme sezonu protože se mu stalo dítě, takže jsme ladili co bylo třeba aby dobře bylo a bylo. Protože loni jsme tam naflákali 46 a letos ještě nebyl ve vodě, budovali jsme tu rozumně spíš techniku a základy pro další týdny, kdy se zase potkáme… Díky, kamaráde.



Mno a nejen to, i na výlety jsme jezdili, večer grilovali, před rest days jsme i pizzu povolili a kafíčka po ponorech dekly proudem, až vazodilatace stříkala červeň do tvářiček všem : )

Bylo prostě s vámi uplně nejlepe a já jsem byl fakt rád, že jste tu na můj 4 mesíční rozjezd byli tady hlavně vy. Fakt jo, fakt díky.
Z vašich dílčích uspěchu ma  vždy maximální radost, je to pro mne naprostá euforka vidět, že se vám daří a být toho součástí, takže za tohle vám díky největší a brzičko se zase uvidíme.
Pár fotek na závěr a snad jen obligátní : #NIKDYNENÍPOZDĚMÍTSTASTNÉDETSTVÍ…

DĚKUJI.
Martin a Miri,
FII instructors


Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT