Report z Viru – léto jde den za dnem, Level 1,Level 2…

Report z Viru – léto jde den za dnem, Level 1,Level 2…

26. 8. 2018 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Tak jsem se ted na chvíli odmlčel, není to pro to že by nebylo o čem psát, ba právě naopak – bylo tolik, tolik zážitků, že…



…že jsem to prostě nestíhal, protože jsem si to především užíval.
Dokončili jsme jeden LEVEL 1, jeden LEVEL 2, odjel jsem si svůj třetí week deep divingu, dosáhl rekordů a naučil se zase hodně.
Ale hlavně jste tady byli vy. Další partičky a partičky…

Hele, tak moc bych chtěl zase napsat o vašich posunech, ale to by bylo opět o číslech…
Ale ono to o nich není, ne tak úplně – a tudíž než to aspoň trochu zmíním, napíšu to hlavní :

JE TO ZPŮSOBU, JAKÝM JSTE JICH DOSÁHLI.



A tady si myslím, že je zakopaný pes, na kterého se občas prostě zapomíná. Mě nejde o čísla u vás, jde mi o to aby se vám tady, u nás na Viru, na kurzech co tady děláme, vše tak nějak složilo do toho obrazu, na němž je namalován freediving.
Aby to bylo kompletní.

A tak tu probíráme první poslední.
 - Jak zanořovat, u začátečníků techniku, u pokročilejších ladíme detaily aka pozice ramen, načasování temp…
 - Jak padat volným pádem, zkoušíme to převážení, zkoušíme to při výstupu, pozice rukou, umožňující dole TAG (tač end gou) do 2 sekund, ladíme pozici kolen, rychlost sestupu, jak jí udržet aby jste jí uequalizovali, jak equalizovat, jak dělat mouthfill a kdy a proč ne později a proč ne tři a proč to a ono.
 - Jak vystupovat, jak relaxovat, jak rušit vakuový efekt plic, jak dýchat po hloubkách, jak po statikách, jak to a jak ono…

A ono jako jo.
Posuny jsou u vás značné – opět tu máme studenty, kteří přijeli s 35m a odjíždí s 50m, a hlavně všechny s mnoha PB v různých disciplínách.



Také se nám tu čím dál tím víc rozmáhá takový „nešvar“ hahaha – zůstáváte mi tady několik turnusů po sobě, protože toho nemáte dost, takže teď třeba přijeli jen 4 noví a 6 zůstalo z minula a prostě je vidět, že vás freediving baví a že chcete víc než jen 7 dní a domů.
My vás tu máme moc rádi, fakt.

Hele, co napsat závěrem.

Vždycky jsem byl komunitní člověk, ať jsem jezdil na kole, lezl, pořádal závody, sleziny, grilovačky, roadtripy, mám prostě lidi rád, lidi co sportují a žijí trochu jinak, než jen kancl a domu a posilka a hospoda. Mám rád, tyhle cestovatele za zážitky, tyhle sbírače okamžiků, které BEROU DECH.
A to vám tady, stále, můžeme zaručit.
Tak pojďte.

My budeme čekat.
Martin a Miri,
Vir, jako vždy.


Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT