Bali 2018, 14 ti denní kurz skončen…

Bali 2018, 14 ti denní kurz skončen…

1. 12. 2018 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Tak jako každý rok, vyrazil jsem na jeho konci na Bali, na ostrov bohů a draků a ohně a Agungu, kterej letos byl nebýval klidný, abych tu zakončil tu svou letošní učební (a i tréninkovou) sezonu. Ta začíná zítra a kurz skončil včera.
Jak říkám, není na co čekat.



Tentokráte jsme udělali takový mix Adventure, a deep trainingu s trochou (spíš hodně) toho vrakového potápění u nás v Kubu. Sešlo se nás 11 a musím říct, že to byla interesantní zkušenost.

Měli jsme tu velký rozptyl zkušeností ve vodě – od začátečníků jako Ondra a Barča, přes „občas trénujícího a občas ne“ Jeníka Čejků, vymládlého a jak Tatra nastartovanýho Broňu Pečnera, od kterého se ještě asi něčeho dočkáme, až po velmi zkušeného matadora Petra Tuháčka, gurmána a kytarového playboye, jehož inseminační storky nenechaly nikoho na pochybách, kdo je v Dobříši silnější pes. (Časy kolem 3 minut v ponorech (ne statikách) taky napověděly, že se neflákal celou sezonu a myslím že tam ta 60 tka příští rok bude.)

Točili jsme to po 4 – 3 dnech proložených jedním dnem odpočinku, během nějž se naplánoval obvykle místo Rest day – tak – Trest day. Výlet na celý den autem nebyl to, co bych si představoval jako odpočinek, ale zase neletěli přes půl globusu aby se tu váleli na žíněnce, opalujíc břuch, ne ?

Tenhle kurz jsme taky měli naprosto infarktovej (pro mne jako instruktora) co se týče zranění. Padalo se na skútrech, sjížděly se asfaltový zatáčky po prdelích, chlustala se krev a občas to někdo někam nakouřil hlavou, viď Petře, je třeba potápět hlavou ! O ukopnutých palcích, a zanícených zevních zvukovodech ani nemluvě, ostatně o uších bych už asi mohl napsat příručku : „kudy na uši z nudy“ nebo tak něco. Uvidíme.

Samo se potápělo, né že né, když si teda někdo nevyfasoval silniční lišej a nebo neodflusl krvavý hlen z čelních dutin! A ty věci za to fakt stály, protože Liberty, Tigaron, Sunrise, Dropoff, Batu Kelebit, Nusa Penida, Manta point, Crystal Bay, to byly lokace kde jsme viděli tolik krásy a života, že tě teď až do konce života návštěva Zverimexu nemůže uspokojit.

Bali bylo boží s vámi, protože bylo s vámi. Tak si tu tak sedím a do kompjůtru cvakám písmenka, a říkám si…fakt kruci příští podzim ne ?
Ale ty hele….asi JO.

Protože Bali, je srdcovka.



Teď začnu zítra se svým tréninkem a přípravou na další rok. Uvidíme co z těch dalších 16 ti dní vypadne, a občas vám i něco napíšu, podobně strašně vtipnýho že jo.

Sice jsme profíci, ale nikdy jsme neztratili smysl pro frdel !

Takže, lidi, come with us to the Ocean…

Ma,
Fii – freediving instructors international


A několik videí pro vás, protože fotky jsou spíš na facebooku. Takže : 

">https://www.youtube.com/watch?v=As4dw1AiKvw]




Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT