CO DĚLAT 2 měsíce, 1 měsíc, a týden před kurzem L2 FII

CO DĚLAT 2 měsíce, 1 měsíc, a týden před kurzem L2 FII

5. 12. 2018 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Ahoj Kamarádi, tak už se nám blíží kurz hloubkového potápění na nádech, a mám pro vás pár věcí co by jste měli zohlednit, pokud si kurz chcete maximálně užít a taky….se posunout na hloubkách a časech ponorů. Máme to rozdělené na 2 měsíce, měsíc a týden. Jdeme na to, oki ?



DVA MĚSÍCE PŘED KURZEM


1. Začněte trénovat ! Samo se tu neudělá, a kdo si myslí, že přijede na kurz TRÉNOVAT, tak to bude asi překvapený – na kurzu budeme ZHODNOCOVAT váš trénink !
2. Co a jak trénovat. Tak určitě techniku zanoření – bazény jsou všude a potápěcí věže máme v CR dvě, směle do toho. U toho samozřejmě vyrovnávání tlaku, opakovat si rovnou pozici hlavy, vše co již znáte.
3. Techniku kopu – plavání s ploutvemi na zádech je jedna z nejjednodušších metod, jak srovnat techniku kopu. A dále kraulové nohy.
4. Chodit do bazénu 2x týdně, nebo aspoň tedy 1x týdně – plavat, plavat, plavat !
5. Občas se pohnout i jinak, například posilovna, běhání, kolo, cokoliv vás napadne – a opět aspoň 2x tydně – ps : chuze není trénink : )
6. Prolejvejte se neustále Jala-Neti konvičkou.
7. Odložit ty cigára, krucinál.

Tak at vám to pak jde, a nejste z toho zklamaný, a nekoukáte na ostatní jak to tam sázej zatímco vy se neumíte zanořit – to nechceme.



MĚSÍC PŘED KURZEM.

Tak máme měsíc do kurzu, plavete plavete určitě již jak delfíni a myslím, že je na čase TO UDRŽET ! Fyzička jde nahoru, zkuste si tedy maximálku v bazéně a zjistíte, že jste se posunuli a máte z toho radost, co ?
Super ! Tak jedem dál.

1, Přidejte si statiky. 1x týdně O2, 1x týdně CO2 tabulky. 
2, Začněte každé ráno protahovat, cca 30 min, at jste krásně flexibilní. Hrudník, nohy, krk, záda – pěkně všechno v kompletku.
3. Uberte kradio trénink, nechte spíš silový trénink na nabírání svalů.
4, Pokračujte ale stále v plavání, přidejte víc CO2 plaveckých tréninků. Krátké distance, neustálý diskomfort.
5. Posilujte slabé stránky, udržujte silné !
6
. Prolejvejte se Jala-Neti konvičkou.



TÝDEN PŘED KURZEM.

1. neonemocněte !
2.
pokračujte v tréninku flexibility – každý den rano, večer 30 min.
3. Stopněte bazény.
4. Stopněte Kardio.
5. Posilka klidně i tři dny před odletem ještě.
6. Prolejvejte se neustále Jala-Neti konvičkou ráno i večer..

Tak a to je asi vše. Samozřejmě nic z toho delat nemusíte, není to podmínka kurzu, ale pokud nebudete mít natrénováno, budete se na kurzu trápit a ostatní pojedou jak fretky – a to je přece škoda, ne ?
Takže, směle do toho, at si kurz užijeme a nekam se posuneme. Díky !

Těsíme se  !

PS : TOTO JSOU VELICE OBECNÁ PRAVIDLA PRO ZAČÁTENÍKY, POKROČILÍ A ZÁVODNÍCI NECHT SI UVĚDOMÍ, ŽE TAKY KDYSI ZAČÍNALI. VAŠE TRÉNINKY JSOU JINÉ, LOGICKY. DÍKY.

Martin,
Freediving instructors international.


Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT