MALTA - Freedive roadtrip na vraky a jeskyně

MALTA - Freedive roadtrip na vraky a jeskyně

3. 2. 2020 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Tak konečně uzrál projekt co jsem dával dohromady už asi rok.
Malta – vraky – jeskyně – blue hole – freediving roadtrip s celou tou naší PimpYourLife.cz partou je tady.


Před dvěma lety jsem s Miri na Maltu vyrazil potápět na katamaranu, a musím říct že až na příšernej katamaran (Valhala, článek tady) mi Malta naprosto učarovala – co se týče podvodní zábavy. Byli jsme naprosto unesený parádníma vrakama lodí, proplavávali si Blue hole a zažívali max viditelnost co jsem snad v moři viděl v okolí Azure Window. A mě bylo jasný, že sem musíme pro vás připravit pořádný výlet.



A je to tady.

Takže si zapište do kalendáře poslední týden v září – datum 26.9 – 3.10 a tady pojďte probrat program.

Předně :
1, nemusíte ani potápět. Malta má hodně co nabídnout i pro naprosté šnorchlaře. Pro dvojice, tzn jeden z partnerů nepotápí, to je vhodné maximálně také, neboť až na dva výlety je vše ze břehu. Nádnerný západy slunce, a především neuvěřitelně luksusní ubytko, co jsme vám sehnali, je romantička jak z filmů s Jamesem Bondem.

2, Lokality jsou dílem namixované vraky a reefy, a o všem se rozepíšu níže. Ubytovaní budeme všichni dohromady, a v ceně celého kempu je nejen tenhle luksus, ale i veškeré transfery, lodě, vstupy, pujčení závaží, bojek, lan, videokončing, každodenní ranní jóga a mnoho dalšího včetně welcome grilovačky : )

3, kapacita je omezena na 14 lidí, prosím tedy uplně nečekejte, protože tohle bude asi docela rychlé, kór když letos neděláme safari v Egyptě.
A ted už jdeme na konkrétní plány.



Program a rozpis co který den budeme dělat.

1. den, sobota 26.9
Přílet. Rozkoukání, transfer z letiště na Farmhouse, ubytování, večer společná grilovačka a pohoda. Letenky vám můžeme zajistit, nebo vy sami, záleží na vás. Napište nám prosím.

2. den, neděle 27.9 – 2 ponory.
Rozpotápění ze břehu, Cirkewwa – spousta prolejzaček, na reefu, krasna čistá voda, a kousek od toho dokonce dva vraky, ke kterým se ještě vrátíme.



3. den, pondělí 28.9 – 2 ponory.
P-31 (Crystal lagoon, Comino) – budeme potápět z lodi.
Tenhle vrak je prostě super. Moc jsme se tady vyblbnuli, vrak sedí na dně v 18m, můstek je v 10m a je na nádherným bílým písku. Je to bývalá loď námořnictva potopená pro potápěče. Vyčištěna a bezpečná pro vstup. Super pro začátečníky. Excelentní viditelnost, hodně života.
Tady určitě uděláme dva ponory, nebo odpoledne půjdeme na reef.



4. den, úterý 29.8 – 2 ponory.
Um El Faroud - Blue Grotto - ze břehu
Um El Faroud je vetsi macek. Je to tanker potopeny pro potapeče, který se při cestě na dno rozlomil na dva kusy. Vyčištěný a bezpečný pro vstup. Dno je 35 m, horni paluba kolem 27 m, mustek a komin kolem 20 m, takze pro zkusenejsi freedivery. Ať si dáme taky nějakou challenge. Vyvážu vám na vraku 2 bojky, aby jste mohli dolů ručkovat. Snadno dostupný ze břehu. Občas tu jsou proudy. Ale nic co by jste se mnou již nezažili.



5. den, středa 30.9 – 2 ponory ze břehu.
Gozo, Dwejra reef – Blue hole.
Blue Hole je asi 15m hluboká s průplavem na volné moře. Hodně jsme si tady užili, i vedle scenérii spadlého Azure window, nadherná viditelnost a nejen to – vedle jsou jeskyně Big bear, tam se podíváme taky, při druhém ponoru. Dají se tu spadnout i docela slušný hloubky.


6. den, čtvrtek 1.10 – 2 ponory z lodi.
Opět se vrátíme na vrak P 31, protože to je snad to nejlepší tady a myslím, že to budeme chtít zopakovat – tedy vy budete. Další kam se ten den podíváme jsou Santa Maria Caves, nadherný průplavy, ryby co se nechaj krmit, prostě lokalita snů.



7. den, pátek 2.10 – Exiles, 1 ponor, vrak.
Tug2 - Exiles - ze brehu
Vrak který znám velmi dobřeRelativně snadno dostupný že břehu, cca 200m plavání. Opět vám ho vyvážu, aby jste mohli ručkovat. Hodně variant prolejzání, není to hluboko, okolo 12m a je plný životaViditelnost dobrá až skvělá a pro tenhle den už to necháme vejt, protože budeme všichni asi hodně unaveni a hlavně bude večer afterparty na Farmhousu !  Tak je třeba pošetřit síly.



8. den, sobota, 3.10 – Odlet.
Zamáčkneme slzu, naskáčeme do autobusu a odjedeme na letiště a za hodinu a půl přistaneme v Praze.

Tak to je velmi přesný popis toho, co na vás mám v plánu. Ale samozřejmě, jako vždy, se mohou věci měnit a my se jim budeme přizpůsobovat.

A ted klasický FAQ.

Co sebou, a tak.

- Sebou věci na potápko, voda bude teplá cca 26 stp, ale raději si beru 5mm neopren na vršek, spodek 3mm. Kdo nemá, tak klidně 5. Z tepla ještě nikdo nenastyd. Masku, šnorchl, opasek, závaží (raději si vemte, prosím, pokud se vejdete do kil) a ploutve. Monoploutve klidně.
- Jídlo netřeba, nakoupíme, uvaříme, kuchyně tam je, a jaká.
- karimatku na cvičení, ale kdyžtak koupíme, at to netaháte sebou. Zařídíme, kdo se přihlásí, koupíme.
- Peníze – sebou jen na jídlo, vše ostatní je v ceně !! Místní měna jsou Eura.
- Záznamové zařízení, at pak můžeme bábám v duchodáku ukazovat jak to bylo zamlada boží. Hahaha.

Cena a zálohy :
Cena se vším všudy je jen 19.900,- i s pronájmem lodí, transfery z letiště (v případě skupinového příletu v sobotu), rozvozem na lokality, taxikama, atd. Prostě by jste neměli již zaplatit ani euro navíc, takový je můj plán. V ceně není jen letenka, což je circa tři tisíce korun.
Poprosím o zaplacení půlky zálohy (10.000,-)na č.ú 7200005350/8040 a do předmětu napište svoje jméno a heslo „Malta“. Doplatek pak cca 3 měsíce později. Kdo má eurový účet, poprosím ho o platbu v Eurech, na č.ú. REVOLUT učet Euro IBAN : GB95  REVO 0099 7070 9689 01 BIC : REVOGB21


Tak a to je snad vše.

Moc se na tuhle akci těším, je to zase něco nového, stálo nás to dost úsilí to vše zorganizovat a poplatit, tak jen doufám, že se vám to bude líbit. Moc děkuji Pavlovi za obrovskou pomoc s organizací a brzy napísanou.
Kdybych cokoliv nového zjistil, tak dám vědět do tohoto článku do komentářů.

Viva Malta !

Martin a Mirka a Pavel
Malta krew.



galerie ubytování : 




Kontakt na objednávky :
seven20@volny.cz
777 266 305
Martin a Mirka
PimpYourLife academy
FII instructors international

Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT