CO BYLO, JE A BUDE.

CO BYLO, JE A BUDE.

18. 9. 2020 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Houstone, Chorvatsko OVER.

Tak nám skončilo Chorvatsko, a o tom co bude, bylo, je, bych vám rád lehce poreferoval v následujících řádcích.



Předně, moc vám opět všem děkujeme ( letos vás bylo 65), že jste k nám do Chorvatska na ostrov Vir, kde máme již 8 let svou vlastní základnu přijeli a nechali se od nás učit, jak přidat hloubku do života.
Sešla se tady opět perfektní parta každý turnus, a nejen že jsme topili, ale taky jezdili společně na výlety do hor, potápěli jezera, lezli po skalách a chodili třeba i na slacklině.

Prostě kemp se vším všudy.

Hloubky byly letos opět ve znamení dámské převahy. Nejhlubším člověkem letoška se stala Petra Polášková (jako každej rok, haha) a opět posunula svoje PB na 54metrů, což je masakr, a Petr Heiník za kluky s hodnotou 43m, což jsi nečekal, že jo Peto. Kluci, přidat  !



Také jsme udělali dva speciální kempy, který byly zaměřený jen na jeskyně, vraky, a na výlety po top lokalitách okolo baráku do 50km. Ohlasy byly značné, a s tím budeme tedy pokračovat i příští rok, na který se chystají docela veliký změny.



A jaké to budou ? Předně musím napsat, že v tuhle chvíli kdy se vrchnost snaží vymačkat co půjde z nesmyslně nadhodnocované nebezpečnosti koronaviru, aby mohla krást, strašit a omezovat svobodu všech, je těžké plánovat cokoliv v leteckých destinacích okolního světa. Chtě nechtě jsme museli proto odvolat všechny akce (a to jsme měli nově připravené safari na Bahamách, Mexicu) a stejně tak i pozastavuji práci na svém vlastním freedivovém resortu na Bali, který jsem začal stavět letos v lednu a který bude k dispozici všem výukovým systémům, lhostejno zda FII, Pure Apnea, nebo AA. (O tom bude samostatný článek někdy jindy).



O to víc jsme se rozhodli pověnovat se tréninkovým kempům na ostrově Vir, kde v létě žijeme již 8 rokem od května do září. Protože Chorvatsko, to nezavřou a autem tam dojedeš, děj se co děj. A Trénovat se tam dá, Alexej tam pár dny zpět udělal světový rekord s Bifinama (111m) který se sice již překonal, ale stejně.

Protože okolo ostrova Vir máme jen 79m hloubky (100m je trochu dál), a já bych chtěl jeden kemp vypsat vyloženě jako HLOUBKOVÝ TRÉNINK a také proto, že máme chuť vzít vás také na další zajímavé lokality okolo, rozhodl jsem se koupit další loď, větší, silnější, s dvěma motory, at to jede aspoň 100kmh. Takže opět jako vždy bude pro vás na lodi připravený kyslík, C.Balast systém nově, a víc místa a komfortu. Možnost tahání wakeboardu, a dalších vylomenin samozřejmostí.



Příští rok bych také rád udělal svoje 3 týdny tréninkových kempů, kde se právě na hloubky zaměřím. Letos jsem si bez jakékoliv cílené přípravy spadl 71m, a docela mám chuť se do hloubek zase na chvíli podívat. Když to jde, proč ne, a prostor příští rok na to bude. Termíny už jsou vypsány na googlu, ale přihlašovací systém jsem ještě nespustil, protože nejdříve napíšeme jako každý rok vám, co jste letos byli, přednostně.



Nově také platí bohužel nařízení v Chorvatsku, na ostrově Vir, že NENÍ MOŽNO KEMPOVAT nikde, protože to co se tam letos dělo, se nedá popsat. Ani na našem vlastním parkovišti není možné spát v autě, řešíme pro vás zřízení oficiálního kempspotu, ale uvidíme. Také jsem přistavěli další pokoj na domech, aby bylo kde spát, ale vypadá to že kapacita ubytování u nás bude jen 7 lidí na dům (máme dva), i kvůli komfortu. Nechci tu budit vášně, a ani se o tom bavit, protože o tom tenhle článek být neměl.



A poslední věc, co je letos přes zimu v plánu. Ted, zatímco tukam tyhle řádky, mi najíždí lidi na běhací kemp, který začne za hodinu dvě, a pojede až do neděle. Příští týden odlétáme na Maltu na super akci, kterou snad budeme dělat i nadále, a pak už to pojede, kurzy jogy, triatlonový kemp, bazénový freediving a také samozřejmě minimálně na týden do polského hlubokého bazénu, nebo itálie, jak jsem vám slíbil. Vše bude vypsáno časem u mě na Pimpyourlife.cz a nebo na facebook stránce Pimpyourlife.



Prostě, abych to zakončil.
Děkujeme ještě jednou všem, co u nás byli.
Díky i vám, za to co nám dáváte zpět, vaše přátelství, zájem, krásný chvíle.

Zůstaneme v nádechu.
Brzy budeme hodně někde.

Děkujeme

Martin a Mirka
FII instructors
Osečná, 18.9.2020.




Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT