TWELVE - LEDEN : Run for their lives

TWELVE - LEDEN : Run for their lives

31. 12. 2020 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Run for their lives.
LEDEN : Běhej v lednu a já za každý tvůj 1km kilometr pošlu 1kč na Dětskou onkologii v Motole.



Že jsem normálně pracující OSVČ, (v současné době už půl roku bez práce protože COVID restrikce) asi víte. Že jsem už asi 7 let donátorem různých lidí (nikoliv agentur) ke kterým byl osud trochu nevlídný, jste se asi neměli kde dozvědět, protože to není třeba říkat, je třeba to dělat. Od příspěvků na bionické protézy, handbiky pro postižené, léky proti rakovině lidem co jim pojišťovna odmítla léčbu, až po podporu postižených sportovců. Sportem vydělávám peníze, proto jsem se rozhodl již před lety tyto prostředky dílem vracet těm, co jsou v pohybu a životě omezeni.

Přináší mi to ale hlavně radost, proto to dělám.

A když jsem tak seděl a přemítal nad letošním rokem, chtěl bych vám tuhle radost umožnit také, bez toho aby vás to stálo jedinou korunu. A vymyslel jsem letošní projekt TWELVE – 12 měsíců, 12 možností jak tím, že se hýbete, pomoci finančně potřebným.

Myšlenku znáte, BIO jsem napsal, přejděme k věci.

12 měsíců, 12 projektů.

1. KOMU.
Letos se zaměříme na dětskou onkologii. Po všech těch letech podpory sportovců, jsem se letos jako novopečený otec, mající neuvěřitelné štěstí ze zdravé narozené holčičky Vědy, rozhodl věnovat letos těm nejmenším, kteří by mohli mít celý život před sebou.

2. JAK SE ZÚČASTNIT.
Bude každý měsíc vypsán nový sport. V lednu to bude běh, v únoru cyklistika, v březnu (pokud nebudou zavřené bazény) plavání, duben chůze, atd.
Když se bavíme konkrétně o lednu, tak v lednu za KAŽDÝ VÁŠ UBĚHNUTÝ KILOMETR POŠLU ZE SVÝCH PĚNĚZ 1KČ NA ÚČET 50008-17937051/0710 Kliniky dětské hematologie a onkologie 2. LF UK a FN Motol.Prostě si podle záznamových zařízení na vašich chytrých telefonech (Strava, Endomondo, Runkeeper, Sunnto, Garmin atd) měřte v lednu vaše běhy, a na konci ledna mi pošlete váš měsíční souhrn VAŠICH BĚHŮ. Předpokládám, že to pořádně rozběhnete ! Já obvykle naběhám okolo 200km za měsíc, takže ode mne počítám s cca 200kč. A vy ?

3. LIMIT.
Limit kilometrů vytvořen není. Samozřejmě, pokud dáte vědět o téhle akci všem kamarádům okolo, a přihlásí se mi celá česká běžecká špička, tak pošlu vše co budu moci, a v lednu budou rohlíky a chleba s vodou, hahaha. Připravený na to jsem. Nějaké peníze na účtu ještě zbyly.

4. CHCETE PŘISPĚT I FINANČNĚ ?
Ano, to je samozřejmě možné. Až doběhnete leden, můžete mi samozřejmě napsat, že nechcete abych vašich 100kč (pokud jste uběhli např 100km) platil já, ale můžete je i poslat. Zřídil jsem transparentní účet, : 2701915181/2010 kam jsou možné vaše příspěvky bez jakýchkoliv poplatků zaslat. K 1.unoru bude vše odesláno na učet FN Motol. Protože je to ale sportovní výzva, prosím posílejte jen takové částky, co jste v lednu kilometrově uběhli…

Tak a to je vše.
Nemá to žádný háček, nemá to žádnou smlouvu, má to jen chuť udělat v téhle době něco pro ostatní.
A JEN MOJE OSOBNÍ DOUŠKA NA ZÁVĚR.
Můj profesor vyučující mě Etiku a Rétoriku, mi kdysi na jedné přednášce cíleně a osobně řekl.
„Martine, po skončení tohoto semestru by jste měl pochopit rozdíl mezi Hostem, a Hostitelem. Hostitel je zdrojem věcí, hybatelem změn, přebírá odpovědnost za svoje jednání a je funkčním prvkem společnosti. Vytváří možnosti a uskutečňuje vize. Co chcete být vy ?“
Já mám roky jasno.

Martin Cheníček 
http://www.pimpyourlife.cz
Osečná, na sklonku roku 2020.


Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT