freediving KEMP Vir 2021 - druhý turnus.

freediving KEMP Vir 2021 - druhý turnus.

26. 6. 2021 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Tak nám skončil další kemp.
opět kompletní tréninkový kemp zaměřený na rozvoj vašich schopností, a vyřešení vašich chyb v kategorii CWTB, CWT, FIM.
A jak to šlo a probíhalo ?



Hele, musíme si to říct narovinu, jsem divnej instruktor. Já prostě nechci, aby jste jen potopili čísla, já od vás chci aby jste si uvědomili, jakou cestou jdete, kde vám to na té cestě pokulhává, a jak se zbavit těchto disbalancí, které vás ve freedivingu neustále rozhazují na vědomé, ale především podvědomé úrovni.

Hodně jsme se tu tento týden motali okolo procesů, které vedou ve vás k selhání v hloubce, uvědomění si jak s vámi pracuje vaše na přežití zaměřené podvědomí, jak se těchto chyb zbavit a nebo aspoň jak s nimi umět pracovat.

A výsledky se dostavily. Andrejka Koutková si udělal moc krásný PB v CWTB, FIM, WVT, CNF a to s číslama atakujícíma 40m. Stále ze šnorchlu, stále s nulovou hypoxií stran znaků v obličeji a s velkými predispozicemi pro opravdu hloubkový freediving. Teším se co ještě zatopíme. Miki odjel super práci na eql pod reziduál, a ted to s Katarinou určitě zhodnotí pořádnejma hloubkama na Menorce, Stefkovi došly cigára a od té doby tam sázel jedno PB za druhým, a kdyby ho nechytly záda tak by tam ty poslední dva dny došlo určitě k dalším hlubším posunům, a Andy Bell se ode mne nechala mučit a mučit stran techniky s Monofinou, a jsem obrovsky rád, že tuhle cestu za technikou akceptovala jako nedílnou součást jejích ponorů dál, hloub. 43 je číslo které změníme už na podzim na Maltě, Andy !

Prostě ten tenhle kemp byl pro mě za odměnu. I proto, že jsme vás měli jen 4 lidi, což je unikátní, a což se změní příští týden, kdy vás tu bude 10, a další týden to samé, a pak až do konce léta v podobném duchu.

Lod fungovala, nebe bylo bez mráčku, voda teplá, a klidná jako duše dalaljámy. A my tu v tom duchu žili a topili. S nulovým utrpením, pohodou, klidem.

A o to jde.
To je třeba ve freedivingu najít.

Díky všem, a nepřestávejte hledat, protože pokud přestanete, došli jste na konec svojí cesty za poznáním.

Mějte
Modré
Dny

Ma


Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT