LEVEL 1 freediver - zpráva z kempu z ostrova VIR - aktuálně : )

LEVEL 1 freediver - zpráva z kempu z ostrova VIR - aktuálně : )

10. 7. 2021 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Tak nám utekl další týden, je to pátý týden co učím tady na ostrově Vir, a je tu nějaké to rychlé zhodnocení celého toho okolo.


Tak jdeme na to, shrnutí Level 1 FII je tu.

Přijelo vás 9 kousků, což je taková hrana, kterou jsem odučil v poklidu a bez chvatu i díky tomu, že mi tu pomáhal Vláďa Šik a vlastně i ostatní.

My děláme Level 1 u oceánu trochu jinak, než jiné firmy – u mě to není jen o vašich ponorech (level 1 máme do 20m hloubek, po jeho ukončení jdeme i hlouběji, v rámci navazující skills session s vybranými talenty, hahaha) ale je i o kompletní přípravě a soběstačnosti pro freediving všude okolo světa.

Můj cíl je do vás nacpat všechny ty praktické nácviky nehod, jejich řešení, postupy jak se stát pozornějšími, umět připravit systémy, zkusit si nejen vytáhnout bojku, ale i vytažní blacklého freedivera v bezvědomí z 30m (Bojka-lanyard scenář) a krom toho makat na vaší preciznosti v technice ponoru, equalizačních cvičeních a flexibilitě. Nově tu řešíme i tréninky, psycholigii sportu a další přidané věci, a musím říct, že po ukončení tohoto kurzu o vás jako soběstačné jednotky které vypustím do FREEDIVE světa nemám strach.

Vy se neztratíte.

Byla tu super parta lidí. Velice talentovaná legenda českého Freeridu Robin Kaleta s celou rodinou, (http://freeridecamps.cz) Víťa Válka s rodinou (https://camperguru.com) Vláďa Šik, Rio de Mare, lingvista a It specialista Jakub Šlachta, Jitka hampachova a Jakub, Michal Kozák spící v T5, a Tomáš Pollack, aka Antony Hopkins protože vypadá jak z mlčení jehnátek : )

Bylo dobře. Moře bylo až neuvěřitelně klidný, Robin dal 30m hned druhý den, všichni to tam posílali v ortodoxu a šlapali jak dobře promazaný stroj. Statiky splnili všichni v rámci kurzu s přehledem, naučili se hodně o tréninkách a jak plánovat svou budoucnost jako sportovec-freediver a při večerním obžerství u grilovaček si slíbili přátelství až z hrob, (nad lahví vína, pak legendaria, pak piva), hahaha.

Dobře s váma bylo, hele, fakt že jo.

Lidi, bylo mi potěšením, a myslím, že se nevidíme naposled.

Díky, za těch super sedm dní tvoření.

Martin,

FII instructors

Ostrov Vir,

Croatia.

PS: Právě přijela skupina č.2. Díky za super úklid vám všem, stihl jsem dneska všechno co jsem měl udělat, hlavně díky veliký pomoci od vás…

www.pimpyourlife.cz

#pimpyourlifeacademy


Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT