Malta 2021 over - a jedeme dááál.

Malta 2021 over - a jedeme dááál.

8. 10. 2021 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Maltská mise 2021 skončena a na mě je, abych vám jako vždy, napsal pár slov, co jsme dělali a jak jsme se měli.
A nastínil, co bude vlastně dál.



Maltu už jsme udělali poněkolikáté, a musím opět napsat, že jsem tady z toho nadšený, protože tolik možností co tenhle ostrov nabízí, to se jen tak nevidí.
Letos jsme se posunuli na ostrov Gozo, protože tam bydlí Pavel a já jsem chtěl prchnout z Malty, která je sice super, ale je tam na mě až moc lidí – a stejně to nejlepší je podle mě na Gozu, popřípadě Cominu.

Sehnali jsme opět Farmhouse, takže jsme bydleli všici pohromadě, teda až na mě, protože jediná možnost jak se ubytovat s ostatníma abych se tam vešel, bylo mít s Verčou manželskou postel dohromady haha : )
Takže jsem si vzal dům vedle a bylo to.



Na Maltu jsme nakonec přiletěli v počtu 8 kusů, z čehož 7 klienti, nebo jak ty svoje kamarády nazvat. Plány byly velký, i když mi bylo jasný, že freediver míní, moře mění, tak je to ale dycky, proč oblíkat neopren, když jsou Slapy ještě daleko, ne? Prostě pojedeme dle plánu a počasí snad dá.

První den jsme nasadili značné tempo a ortodoxní přístup – dvě session, málo jídla, hlavně být ve vodě a tento postoj jsme udrželi defakto až do konce.
Co bych vypíchl z lokalit, byly oba vraky jak P31 tak P29. Byl jsem v očekávání, co tam ti naši svěřenci předvedou, a protože už první den po lehké otukávačce depresivních černejch děr byla psychická odolnost na výši, hned další dny už jsme tam sázeli průplavy, díry, podpalubí, visící kabeláž nás nechávala chladnými a tepali jsme v poklidu jak Štěpis při 120m.




Voda nebývale teplá, další věc co mě tu naprosto baví každý rok. 26 stp prostě chci, to je na mou pětku a nulovej špekopren tak akorát. Nikdo nijak nekosil, a to někteří odvážní jedinci topili i v 1,5mm, vid Veru, což nechápu a je mi zima, jen to píšu.

Výkony, tak tady to byla radost.

Václav tam posílal ponory bez bázně a hany, nestyděl se a posunul si tady svoje PB o 11m, což je víc než bych si přál vidět takhle na vrakách, haha, ale přežil, a o to jde – a opravdu s přehledem. Trochu zamakat na technice, trochu to učesat, a myslím že tam brzy budou pěkný čísla (o který nám SAMOZŘEJMĚ NIKOMU NEJDE!:))

Verča jedním slovem „TALENT“ protože na to že posledních pár let viděla vodu max tak ve vaně, a zádrž dechu trénovala jedině když děcka něco provedly, tak hned druhý den začala pracovat na časech ponoru, které pak přesahovaly 2 minuty. Nebál jsem se o ní, technika super, a pojd potápět, jde ti to, vítej zpět do Freedivingu. Jo, a hlavně best buddy (body jasně, volové, body taky hahaha) co si můžeš přát, protože pro svého sejfťáka KAŽDÝ den vytvořila výbornou mňamku k obědu, zabalila na cesty, a po druhé session naservírovala. A kdo že byl ten šťastný buddy, si nechám pro sebe. Mňam. Ehm.


Petr a Petra Kolaříkové jsou prostě sluníčka, hele mě to s váma baví, teda fakt moc. Vyzařuje z vás hroznej klid, pohoda, saju to, doufám že to necítíte, jak vás vysávám. Snad ne : ) A ponory – konečně jsem rád, že jsme udělali taky něco jiného než trénink hloubek – tohleto by nás právě mělo motivovat do dalšího tréninku, být tam v těch hloubkách déle, déle tam dole, v deepblue. A o to jde. Díky a pláááác highfive oběma.  Petře, speciálně tobě za přísun antikinetik ! : )


Eda – hele to je to samý, von si klidně nepotápí, jak je rok dlouhej, a pak to tady posouvá, časy, hloubky, distance – 1:21 ponor už je pecka, to je posun o třetinu, fakt paráda. Taky takovej kliďas pod vodou, strach žádnej, prostě horal co dodat. 1.

Adam od Valouše, super ty jo. Nová tvář, velká pohoda, a určitě predispozice pro freediving jsou tady jasně patrné. Když jsme tam párkrát spadli 30, tak to bylo v poklidu, relaxu, časy ponoru značné, a docela bych si tě přál potkat na nějakém hloubkovém tréninku, protože tady vidím potenciál. Dobrá práce, Adame !

A nakonec Radek Jarošů. Hele, fakt jsem chtěl abys zkusil taky něco než ten tupej trénink hloubek – tohle je freediving. Lítáš ve vzduchu, tady lítáš pod vodou, co je víc, nic. Jsem rád že jsi zpátky ve hře, 25m je tam ted pro tebe šnorchlovací hloubka, a to by bylo, abychom to zase někam neposunuli, máme na to celej život a Polsko volá !  : )
Díky, bro.


No, takže Malta 2021 je over. Ale nic nekončí, protože ted co přiletím do ČR, tak vás odučíme na dvou bazénových kurzech (16-17 a 23-24 říjen ) u nás v Liberci, a pak bude – ŘECKÁ MISE NA CYPRUS ! Ještě než odletíme na Bali, střihneme si naprostou pecku v Řecku. Už je vás přihlášených 5, snad to ještě veřejně vypíšu, rychlá akce, velký dobrý hodně někde ! Jede i naše 10ti mesíční freediverka Věda, bude prdel, slibuju.


No a na závěr poděkování Pavlovi, že to s náma zase absolvoval, že nám pomohl s vybavením a lokacema, úbytkem a tak, a snad se brzy Pájo někde potkáme a zapotápíme si taky třeba jen my dva, někde na hloubkách. Jsi zvanej ke mně na Bali, tak koukej přijet : ) Moc díky.

A to je vše, kamarádi od vody.
Díky moc že se mnou pořád jezdíte, snažím se vám to pokaždý udělat trochu jiný, ale pokaždý hezký. Tak snad se líbilo i tentokrát.

Hodně budem někde.

Ma a Mi a Věda



Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT