Řecká mise na vraky - freediving trip

Řecká mise na vraky - freediving trip

14. 10. 2021 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Řecko – vraky, želvy, jeskyně, a AVATAR 2

Ahoj kamarádi, na Bali nás stále nechtějí pustit, takže jsme s Mirečkou a Vědou pro vás připravili Freedive trip a training camp do Řecka, od 6 do 14 listopadu.
Nová lokalita, super podvodní atrakce, Advanced safety course, a jako vždy videokoučink a rozbory vašich ponorů v unikátní možnosti již za 3 týdny.



Takže, kam ?
Poletíme asi všichni z Prahy, ale možnost zajistit pro vás letenky z Vídně máme taky (Vídeň o mnoho levnější, bez přestupu, cca 3-5000,- kč) a Praha okolo 5-8mi tisíc. Poletíme v sobotu ráno, a po příletu ubytování. Pokud by jste letěli již v pátek, jsou ceny cca 3000,- ale návrat až v pondělí. Vše bude vysvětleno níže, nicméně my plánujeme kurz od soboty do neděle – tzn 7 potápěcích dní.



Ubytování pro vás máme v apartmánech Maricosta, přímo na břehu moře na jihovýchodě ostrova, takže veškerý luksus, wifina, bazén, atd, kousíček od nich je restaurace (1-2 minuty).

Transfery.
Budu pro vás mít velké auto, pro 7 lidí, nic neplatíte, vše už mám pro vás nachystané. Auto možno využívat každý den po potápění i k soukromým cestám po ostrově, vše je jen na vaší domluvě. Z letiště pojedeme cca 45 minut na místo kde budeme ubytovaní, a pak každý den lokality buď v dochozí vzdálenosti, nebo autem. Potápí se vždy dopoledne, v případě dvou ponorů bude konec „open water“ tak okolo 14-15h. Odpoledne volný program, večer joga společně u bazénu samozřejmostí.

Teplota vody – 23-25 stp a vzduch to samé.

A ted to nejdůležitější, lokality !
Nebudu vám psát který den co, protože to je odvislé od počasí, ale celkově je v plánu toto :

AVATAR 2 lokalita MUSAN
-------------------------
Tahle náadhera byla uměle vytvořena jako podpora života v moři, protože jak se mají rybičky kde schovat, tak tam život prostě roste. Podvodní atrakce tvořena převážně stromy, a sochami, s instalací ode dna až k hladině, v hloubkách okolo 10metru je proste ideální na všechny levely vašich schopností. Fotky nádherný.



Cyclops site.
--------------------------
Sting rays, krasny písčitý dno, úžasný skály, perfektní viditelnost, prostě pro nás co máme rádi tenhle podvodní landscape, prostě ideální. Hodně života všude okolo dělá z téhle lokace Must see.



Capo Greco.
----------------------------

Série podvodních tunelů v různých hloubkách, a vzdálenostech, krasně prosvětlené, počítejte s hloubkou okolo 12m max, ideální na „jeskynní freediving pro začátečníky“.



Nemesis a Liberty vraky
----------------------------
V roce 2013 zde byl nainstalovaný tenhle trauler, krásně vyčištěný, a připraveny na potápění. Stále se tím součástí projektu obnovy života v oceánech, a je to tím pádem krásně zarybněná lokace. Je 26 metrů dlouhý, 6 metrů široký, a je v hloubce okolo 15-20m, (dno je 26m) což je ideální. Mužete tu vidět Kanice, příležitostně želvy, Tuňáky a mnoho dalších živočichů.
vrak se dá proplavat skrz.



El Pida vrak.
-------------------------
Zatopený v roce 2019 v rámci programu obnovy života v oceánu okolo Kypru, s příhodným jméne, El Pida, což znamená Naděje. Je to přes 60 metrů hloubá komerční kontejnerová loď, ležící v hloubce 30m, přičemž hlavní paluby jsou okolo 20m a nejvyšší místo je v pouhých 10 ti metrech. Opět ideální kombinace pro freediving. Mnoho možností k proplavávání, prozkoumávání, a objevování.



Zenobia vrak.
----------------------
Jedním slovem MACEK. Přes 170 metr velká lod, jeden z 10 ti nejlepších vraků na světě. Leží sice v hloubce přes 40m, ale její nejmělčí část je už v 16ti, a hlavně – bývá zde obvykle viditelnost přes 40 metrů. Prostě famozní. Malé proudy, hodně života, tenhle vrak je prostě nutno vidět.



A mnoho dalších lokalit, o nichž již psát dál nebudu, protože jste už ted natěšení a začínáte střihat metr, že jo ?
Tak moc neváhejte, je nás ted 6, bereme ještě tak 4 lidi, a je full.

Co sebou ještě – vybavení :

- Karimatka na jogu výhodou, není nutností ale.
- Neopren 5mm, opasek na závaží, vlastní závaží výhodou, ale můžeme zajistit i tam, na lokalitě.
- Maska, šnorchl, ploutve.
- notýsek na zápisky
- lanyard, máte li a chcete chodit hloubky víc než 25m.

Co sebou dále : cca nějaké euro na výdaje, ať se můžeme pořádně přežrat večer restauracích : )

Cena celého 8 mi denního kempu je 19900,-
v ceně je zahrnuto :
- ubytování,
- půjčení aut.
- benzín
- bojky, lana, a jiné deep dive vybavení,
- advanced safety kurz,
- videokoučink - rozbory ponorů,
- večerní jógy,
- eql. Stage

Prosím o zaplacení na ču : 2501915179/2010 a nebo Revolut – příjemce : Martin Cheníček, IBAN : LT 3250 0388 0288 6813 a BIC je REVOLT21

V ceně není letenka, pro zajištění letenek mi prosím napište, spojím vás s naším smluvním partnerem Marcelem Hamonem. (marcelhamon@yahoo.com )

Odlety jsou :

Přímý let do Larnaky z Vídně:

06NOV Vídeň Larnaca 1625-2030 Nonstop

13NOV Larnaca Vídeň 2105-2330 Nonstop

Cena: 5.390 Kč s malý a palubním zavazadlem a odbaveným zavazadlem 20kg


Lety s přestupem z Prahy:

06NOV Praha Larnaka 0735-1325 1 Stop

14NOV Larnaka Praha 1720-2255 1 Stop

Cena: 8.590 Kč s palubním kufrem 8 kg, taškou a odbaveným zavazadlem 23kg

(letíme my s Miričkou a Vědou – kurz je pak delší o jeden den a cena pro vás stejná)

A to je snad všechno, pro tuto chvíli. Protože já nemohu být déle než měsíc bez oceánu, a Bali je pro letošek v nedohlednu, stvořil jsem pro vás tuto novou lokalitu.

Jedeme ?

Martin a Mirečka s Vědou,
těšící se. 


Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT