Švýcarské řeky – freediving

Švýcarské řeky – freediving

29. 1. 2014 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Tak jsem se rozhodl udělat pro vás ten kalendář akcí letos, a aby tam bylo taky něco trochu zvláštního, na co nejste uplně zvyklí, a co ještě skoro nikdo nedělal, vymyslel jsem vám freediving ve švýcarských řekách. Akce to bude levná, objevitelská a ne pro každého. Více uvnitř…



Nebudu vám tu psát dlouho nějakou takovou tu PR omáčku aka : „Jste unavení stále stejnými ponory ? Chtěli by jste zažít něco jiného?“ protože freediving je božskej i na Slapech a unavovat to nikoho nemůže. Takže přejděmež trochou historie rovnou k budoucí akci.

Já jsem se na tuhle lokalitu osobně proklikal když jsem jel do Švýcarska na hory – nějakou náhodou mi to tam skočilo a od té doby nemohu jinak než na to neustále myslet. Naštěstí jsem se seznámil na Bali se super lidičkama, kteří potápí a na tomhle místě již byli, a dostal jsem od nich poměrně rozsáhlé info – co, jak kde a za kolik…takže jsem se rozhodl udělat veřejně akci.

Akce je hýr.

Tak nejdřív, kam jedem ?




Naše cesta za Freedivingem nás zavede do švýcarského kantonu Ticino. Jedná se o dvě nejznámější řeky: Verzasca i Maggia jsou zaříznuté v hlubokých horských údolích obklopených vysokými horami. Viditelnost v řekách záleží na počasí, ale může dosahovat i 15 - 20 metrů.

To je to co chceme. Proud je tam mírný, na Freediving uplně ideál, nebudeme muset ani kopnout a pojede to jak ve vlaku. V lagunách samo voda stojí skoro jak na rybníce.
Čekujte, co musíte vidět :
 

Doprava je vlastní – předpokládám že se nějak poskládáme do aut. To odladíme až nějak cca měsíc před odjezdem.
Doporučená cesta: Praha - Rozvadov - Regensburg - Mnichov - Bregenz - Vaduz - San Berdardino - Locarno. Cesta z Prahy je dlouhá přibližně 800 km a cestou jsou zapotřebí dálniční známky v Rakousku (krátký úsek dálnice - poplatek cca 3 EUR) a ve Švýcarsku (pouze roční známka - 40 CHF).

Lokality v řekách jsou dostupné z malých parkovišť u silnice. Vzdálenost, kterou je třebaujít je cca 80 m a 200 m což je sranda. Teplota vody je mezi 12 – 17 stp – takže určitě 5tku yamamoto. Na druhou stranu nebudeme v té vodě 4 hodiny, a já už jsem v Nice potápěl ve 13stp vodě několik hodin – není problém.



Ubytování v současné chvíli dolaďuji, aby vše bylo OK a dalo se to. Po večerech budem promítat freedive výdejka, otevřeme lahvinky červeného a proberem vše, co nám voda dala.

Odjezd je 7. Května ve středu v 8h z Prahy. Na místo dorazíme nějak navečer a ubytujeme se, odpočineme na další den a pak již to vypukne.

Harmonogram akce :

čtvrtek 8.května : Odjezd na lokalitu Verzacsa, okouknutí, odpoledne první ponor kolem 13h.
Pátek 9 května :
Odjezd na celý den na lokalitu Versacza, dva ponory.
Sobota 10 května :
Nová lokalita Maggia. 2 ponory. Večer promítání videí z ponorů, párty, atd. :)
Neděle 11 května :
Odjezd domů. Srdcaři ještě zapotápí.

Cena zahrnuje 4x ubytko se snídaní, odvoz na lokality, večerní a ranní yoga hodiny.
Doprava se podělíme, dle automobilů.

A to je prozatím vše.
Další a další informace budu přidávat jak to budeme odlaďovat, prosím tedy monitorujte tento kurzík (spíše freedive trip).

Cena celého zájezdu je 4900,-

Už se těšíme. A vy ?
Přihlášky prosím na emailu seven20@volny.cz
Info na telefonech :

Martin a Mirka,
Freediving Instructors International
Horsefeathers TEAM rider


eMail :
seven20@volny.cz
Freedive web :
www.PimpYourLife.cz
Lifestyle MAG :
www.720.cz
Skype :
carys720
Mobile : +628 776 267 2094 (bali tel.number)
phone : +420 777 266 305 (czech tel.number)




Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT