PimpYourLife 2014

PimpYourLife 2014

26. 12. 2014 Blog
Martin
Autor
Martin Cheníček

Tak uplynul rok 2O14 a víte jak to je, někdo dělal to a někdo zase ono, jak moje babička říkávala : „někdo plete nůše, jiný sbírá duše..“ a co jsme dělali my ?


My jsme dělali freediving.
Vy jste byli s náma na mnoha akcích, a na mě teď je, abych celý uplynulý rok zrekapituloval a uvnitř v článku shrnul.
Inu, klik na více a moje DÍKY vám za celý rok !



LEDEN.

Takže byl leden 2014 a já jsem se akorát vrátil z Balíkova, po skoro roce v oceáně. V lednu jsem vám ukázal, jakej bordel tady kolem sebe máme jako důkaz vám napsal článek o tom, jak velryba připlavala na schůzku.  Vydali jsme videjko o potápění s kámošema, a pak jsem pro vás udělal kurz v libereckém bazéně.  O tom jsme sestřihli i videjko, a plánovali jsme další akce. Zima se nekonala, tak jsem byl poměrně happy…


ÚNOR.

V únoru jsem musel zrušit připravovanou akci „potápění pod ledem“ protože nebyl let, bylo léto. Místo toho jsem vám ukázal, jakej progres udělal Andy, a naplánoval jsem pro vás freediving ve Švýcarksých řekách. Ukázal jsem vám, jak se žije v lese, a odletěl na pozvání do televize, rozšířit povědomí o freedivingu. Venku stále vládlo jaro, a ne zima, a nám bylo dobře. Ale oceán stejně volal, tak jsme sebrali pár studentů, a odletěli se topit do Afriky a sestřihali jsme o tom videjko.


BŘEZEN.
V březnu jsem vydal první díl našeho dokumentu o freedivingu, a samozřejmě i intro celé akce.  Hlavní ale co se v Březnu mělo udát a událo, byl náš výlet do Mexica, do Cenotes, pěkně na freediving. To jsme fakt udělali a musím říct, že to byl tak neuvěřitelný zážitek…ostatně, přečtěte si to sami. Také se na to můžete retrospektivně kouknout ve videu… Neusínal jsem ale na vavřínech, a plánoval jsem další akce…


DUBEN.
V dubnu již občas vysvitlo sluníčko, a já odjel do Plzně odpřednášet o mexických cenotách, a navštívit The Firm Horsefeathers. Střihl jsem videjko z the Pit. Bylo třeba taky učit, a tak jsme opět naplnili další kurz FII a všichni byli opět naprosto skvělí… Začal jsem také pravidelné tréningy se studenty…a vydal jsem souhrn videa z Mexika.  Duben byl vůbec pecka, ostatně,koukněte se sami..


KVĚTEN.
Květen jsem naplánoval s vámi jsme pak dohromadi udělali věc, co jsme ještě nikdy neudělali – jeli jsme se potápět do Švýcarských řek. A měli jsme obrovské štěstí na počasí a nebe bylo modrý, voda byla ledová, ale slunce hřálo jak v létě. Ostatně se na to můžete podívat na fotkách, nebo i na videu. Ostatně, co se děje za scénou…za scénou rozhodně nezůstane ! Vymyslel jsem pro vás také roadtrip do Mexica a zatímco jsme po světě lítali, květen se ukázal v plné kráse.


ČERVEN.
v červnu jsem se vrhl na učení a přednášení fyziologie, jogy, dechových technik, a kurzy měly uspěch – i počasí bylo víc než příznivý. Taky jsem se spojil s Alenou Konečnou a vymysleli jsme pro vás dohromady kurz na Bali. Vrátili jsme se k natáčení se žraloky…a videjko jsem pro vás vydal. Honzík sestřihnul Švýcarsko, a my se pomalu chystali na odlet do Chorvatska, k nám na domečky, na letní učení freedivingu u nás na Viru. Tam se přihlásila opět super parta lidí, a my si to fakt užili ! Zustal jsem tam tedy až do července…červen byl prostě skvělej.


ČERVENEC.
V červenci jsem rychle skočil do auta, a odfrčel na ostrov KRK, odučit další partičku lidí – což mi dohodl Jindra – díky ti ! 8 lidí a nová lokalita, to bylo přesně to, co jsem chtěl a byla to legrace.
Po Krku jsem odletěl zpět na Vir, a trénoval jsem další lidi. V půlce měsíce jsem se přesunul do ČR, a hned udělal párty u mě v lesejčku. A aby toho nebylo málo, ještě jsme se vrhli zavzpomínat na zelené peklo. Učil jsem další víkend opět Yogu a Fizio a opět pecka, a plno nových i staronových tváří..však koukněte, na videu.


SRPEN.
Přišlo mi tak nějak vhodné, říct vám DĚKUJI.  A protože to na Viru bylo tak super, sebral jsem ženu a vyrazil tam znova – opět kurzy a opět kompletně vyprodáno – tentokrát teplickou partičkou kolem pana Bruna ! J A žili jsme si fakt dobře ! Ostatně, 1O nových freediverů by mohlo vyprávět… Vždyť…koukněte.


ZÁŘÍ.
Je září a my stále zůstáváme na Viru – je tu božsky. Mirka si dělá PB, takže jsem z toho spokojenější než ona – je to šikulda. Začíná se nám ale dramatizovat počasí, takže přišel podzim : ) a padala z nebe Voda a Voda. Nakonec jsme udělali ještě freediving roadtrip, a pak již konečně odjeli domů. Mezitím na mistrovství světa naši šikuldové získali dvě medaile, gratulace ! A venku bylo léto, jak kdyby se nemělo nikdy ochladit…


ŘÍJEN.
V říjnu jsem již začal plánovat návrat domů na Bali. Než jsem ale mohl odletět, udělal jsem ještě jeden kurz v bazéně, protože jsem měl asi 20 zájemců…a protože rád připravuji akce déle dopředu, vypsal a naplánoval jsem pro vás Blue Hole tréning. Bali se ale již blížilo, a tak jsem vám musel napsat, co je v plánu. Bylo vás 1O, co mělo přiletět…a najednou tu bylo letiště, a my na něm. A máváme Mirly a letíme pryč. A najednou..jsme tu, a Bali, jak kdybych nikdy neodletěl.


LISTOPAD.
Jsme na Bali, a máme tu velkej frmol. První skupina 7 mi lidí je tu a my děláme co můžeme, abychom to všechno zvládli. Drtíme je zle, topíme, držíme pod vodou a výsledky jsou brzy uplně super ! Hodně trénujeme STA, ale i hloubky a na konci děláme pro studenty závody z čehož nám Marcel dělá pěknout fotogalerii. Bali nás baví, sluníčko vaří každý den a v Čr je prej ledovka, nebo co. Po první skupině přijíždí druhý turnus a my opět trénujeme a trénujeme…ale všechno jednou končí a tak i měsíc učení – listopad – je u konce.


PROSINEC.
Tak je tu prosinec, v ČR je vánoční šílenství, což se nás ale netýká a my stále zůstáváme na Bali. Přijíždí mi žena, a společně cestujeme, potápíme, posouváme ty naše PBčka a žijeme za zvuků moře a svitu slunce jako páni…všechno je modré, voda je mokrá, a my konečně po celém tom roce, máme také čas chvíli sami na sebe. Vydávám poslední report tento rok. Prosinec, tečka.



Tak tohle jsme dělali, tohle byl můj rok, takhle jsem žil, a vy jste byli se mnou. Mnoho se toho událo i kolem vody, ne jen pod ní, lítal jsem, lezl skály, běhal, jezdil na kole, ale ať již jsem dělal cokoliv, tak jsem se stále koukal kolem sebe a nikdy nepřestal hledat, nepřestal se rozhlížet.

Chuť slyšet svoje kroky, je u mě stále veliká. Vždycky asi bude, vždy budu takovým trochu nomádem, hledajícím to štěstí a nekonečnou lehkost bytí v každém okamžiku života.

Na mnoho otázek jsem našel odpověď, naučil jsem se opět, že některé nesmí nikdy zaznít a některé naopak musí být vysloveny. Hledal jsem klid na dně moří, štěstí v nádechu a sílu v hloubce mojí duše. Našel jsem ticho vlastních myšlenek – to mi moře dalo.

Již roky mám chuť žít – ne jen přežívat.
Zkuste se nadechnout a na chvíli zadržet dech.
Rozhlídněte se.
Stojí to za to ?
Ztrácíme každým nádechem kousky svého života.

TAK AŤ TO ZA TO STOJÍ.

Děkuji, že jste byli letos se mnou. Obohatili jste mě. Nikdy jsem nechtěl být tím kdo bere, ani tím kdo dává…chtěl jsem být tím, ve kterém se všechno sbíhá.
Díky vám, jsem.

Příští rok, kdekoliv, naviděnou. Pojeďte s námi, kamkoliv, kde vám obzor vezme oči…a protože oči nemají uši, již je nikdy nezavoláte zpátky…

DĚKUJI ZA ROK 2014
Martin,
27.12.2014




Martin
Článek pro vás napsal
Martin
Více článku od autora

Jsem Martin Chenicek, a freedivingem se zabývám již roky. Prošel jsem si za svůj život mnoha sporty na vrcholové úrovni, plavu maratony, běhám kolem 100 km týdně, lezu po skalách, závodil jsem 10 let na snowboardu a sjezdovém kole, skáču z letadla a jezdil jsem závody na silničních motorkách. Jsem člověk, který sportu a jakékoliv činnosti v pohybu, dává ve svém životě první místo.

RYCHLÝ KONTAKT